Тунелът на любовта в Украйна - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Тунелът на любовта в Украйна
Автор: Peika.bg
Тунелът на любовта в Украйна

 

Тунела на любовта е една наскоро нашумяла забележителност в Украйна.  

 

През последните години станала честа практиката влюбени двойките да се вричат във вечна вярност и любов именно на това място.

 

Тайнственият зелен тунел от дървета, покриващ част от железопътна линия в Украйна е известен като Тунелът на любовта, но само допреди няколко години за него не се знаело почти нищо.

 

Той се намира между град Клеван и село Оржев по линията Ковел-Ровно – на разстояние от 7 км. Близо до селото линията се разделя на две. Едната води до Клеван, а другата до тайна военна база от ерата на Студената война, скрита в гората. В миналото дни дърветата са умишлено засадени по протежение на линията, за да прикрият транспортирането на военно оборудване, като тя все още бива използвана от украинските власти.

 

Към днешна дата Тунелът на любовта се поддържа грижливо най-вече заради индустриалните товарни влакове, движещи се от фабриката за шперплат в село Оржев. Влакът на фабриката минава през Тунела на любовта по няколко пъти на ден в зависимост от това колко шперплат има да транспортира.

 

Тунелът започва на няколко стотин метра от фабриката и е с дължина от 3-4 км.

 

Мясото няма официална защита, но преди няколко години фабриката е изслекла няколко дървета, за да подпомогне преминаването на влака и имало огромна вълна от недоволство и от тогава тази дейност била преустановена.

 

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин