Туристи споделят: странни неща, които правят в хотела, но нe и вкъщи - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Туристи споделят: странни неща, които правят в хотела, но нe и вкъщи
Автор: Роксара Азими
Туристи споделят: странни неща, които правят в хотела, но нe и вкъщи

Всички имаме приятел (или ние сме този приятел), който напуска хотелската си стая без притеснение, че оставя кочина вътре.


Ако сте безсрамно разхвърляни и безразборно хвъляте кърпи и други вещи на пода, не се притеснявайте – не сте сами.

(Да му мисли хотелският персонал!)

Има далеч по-странни и/или невъзпитани неща, които посетителите правят по време на престоя си. За тях разказват потребители от социалната мрежа Reditt.

Голяма част разкриват, че се събличат напълно голи още в момента, в който врътнат ключа на стаята, например.

Навиците и „домашните правила“, които важат вкъщи, в хотела биват захвърлени също толкова безсрамно като кърпите по пода (и без това е находчив трик тези кърпи да се ползват еднократно – нали няма после ние да ги перем!).

Всеки прави сметка колко топла вода се излива вкъщи. Това правило в хотела отпада – нека водата си се лее – на почивка сме все пак!

42416

Следваща редовна практика е изхвърлянето на завивките от леглото и просването им на пода (някъде посред другите вещи, нахвърляни там). Разбира се, в случай, че си събираме багажа в последния момент – както често се случва – вариантът да ги вдигнем, сгънем и подредим така, както сме ги намерили, отпада...

Персоналът на хотела никак няма да е щастлив да разбере, че поради дребен пропуск при поставянето на кошчета за отпадъци в стаите, един от гостите (в чиято стая няма кошче) е решил да разхвърля и боклуците си по пода, заедно с дрехите, завивките, кърпите, разни други джунджурии...

Да се върнем на разходките „само по парфюм“ из хотелските стаи. Те са не просто разходки напред-назад между банята и леглото, а и гледане на телевизия, хапване или просто излежаване в леглото. Чисто гол.

Просто се надявам, че персоналът почиства старателно завивките след този, който е направил същото като мен преди мен“ - споделя един от разкрилите се потребители.

42415

Друга жена ни разкрива главната причина защо вкъщи не се осмелява да се разхожда гола – когато човек е у дома си, всеки момент някой може да почука на вратата. В хотела е различно – там си на почивка и всички знаят (или би трябвало да знаят), че не бива да те обезпокояват.

У дома сме загрижени за разходите не само за водата, а и за електроенергията. Напук на това в хотелската стаичка е практика телевизорът да е включен 24/7 като фонов шум – (не)достатъчно силен, за да обезпокоява отседналите в съседните стаи и в същото време сигнален знак за минаващите покрай вратата ти, че си вътре и не желаеш да бъдеш притесняван.

И да не пропускаме: разхождането с обувки из цялата стая, банята и всички други възможни прилежащи помещения (което малко хора си позволяват у дома).

42414

Други недотам прилични действия, извършвани от туристите, са:

- скачане по леглата (със или без децата)

- тактично присвояване на някоя от чистите кърпи и прибирането й в куфара (Някои от най-често крадените вещи по хотелите можете да видите тук)

- употреба на доста по-голямо от необходимото количество тоалетна хартия

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин