Туристическа дестинация „Пирин” – перла на Балканите - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Туристическа дестинация „Пирин” – перла на Балканите

Дестинация „Пирин” е една от най-атрактивните туристически дестинации в България, на Балканите и в Европа! Вълшебството на планината очарова туристите с уникална природа, живи традиции и изключителни възможности за целогодишен туризъм.


Посетете дестинация „Пирин” през зимата и ще имате безброй възможности да изпитате тръпката на зимните спортове: ски, биатлон, сноукайт, фриирайд, сноуборд и халф пайп.

През лятото в дестинация „Пирин” ви очакват много приключения и емоции. Отдайте се на планинско катерене, конен спорт, голф, преходи в планината и планинско колоездене. Посетете китните хижи, насладете се на чистия въздух, докато се разхождате по безбройните екопътеки.

Туристическите пакети включват интересни възможности за интегриран тип туризъм за хора от различни възрасти, с различни интереси и физическа подготовка. Освен възможности за културно-исторически туризъм, дестинацията предлага и възможности за познавателен, хоби, приключенски, екстремен, кулинарен, SPA, еко и селски туризъм.

Любителите на историята могат да се потопят в богатото историческо минало на региона. Зад стените на многобройните музеи и туристически обекти в Банско, Разлог и Кресна ще откриете изключително интересното историческо наследство на региона. Тези прекрасни градчета, сгушени в прегръдката на Пирин, очароват с драматична история, самобитна архитектура, култура, изкуство и етнографски традиции.

Традиционните празници и фестивали, карнавали и събори предизвикват интерес сред любителите на автентичния фолклор. Пъстрите фолклорни спектакли, както и изложбите на маски, носии и етнографски предмети, свързани с бита и културата на местните хора, очароват всеки.

Невероятните кукерски костюми, автентичната фолклорна програма, специфичната възрожденска атмосфера, богатото културно-историческо наследство, съхраненият фолклор и занаяти, оригиналната кухня, множеството уютни механи в съчетание с приказно красивата природа на Пирин и топлите минерални басейни в околността, превръщат региона в уникален туристически център за зимни и летни почивки и празници.

Дестинация „Пирин” се отличава с добра инфраструктура, хотелска база, лифтове и отлични условия за ски, които прекрасно се съчетават с възможностите за посещение на минерални извори и вълшебни спа процедури.

Красота, история, култура, величествена природа, незабравими приключения и силни емоции Ви очакват в Банско, Разлог и Кресна в прегръдката на Пирин!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин