Туристическите капани, за които да внимавате - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Туристическите капани, за които да внимавате
Автор: Peika.bg
Туристическите капани, за които да внимавате
Снимка: Thinkstock/Guliver

Навсякъде по света, където има туристи, има и от онези неприятни хора, които гледат да освободят туристите от ценностите им.

Някои от измамите се прилагат от години, други са от сравнително скоро. Важно е да знаете какво ви готвят местните шмекери, за да знаете как да се предпазите. Ето няколко от най-разпространените техники за измама на туристи, разпространени по целия свят:

1. Задействане на алармата при проверка на летището

Пътник минава пред вас на опашката за проверка за сигурност на летището и активира алармата, защото е „забравил“ да изпразни джобовете си. Междувременно вашата чанта минава през скенера и „съдружника", който е вече от другата страна, краде ценностите ви.

Как да се предпазите: Дръжте чантата си в себе си, докато не сте готови да преминете през проверката.

*

2. Безплатна гривна

Обикновено мъж се приближава към вас с гривна в ръка и се опитва да ви я завърже на ръката с обяснението, че това е подарък. След това иска да му платите за нея и ако откажете, започва да крещи, че искате да я откраднете.

Как да се предпазите: Избягвайте твърде дружелюбните местни, които искат да ви подаряват разни неща.

*

3. Подхвърленото бебе

Жена ви разсейва, като хвърля към вас увито бебе и избягва. Докато вие се опитвате да го хванете и се чудите как да реагирате, останалата част от бандата ограбва багажа ви. Когато успеете да осъзнаете какво се е случило, разбирате, че бебето е всъщност повита кукла.

Как да се предпазите: Бъдете нащрек с просяците.

*

4. Грешният хотел

В чужд град или страна, таксиметровият шофьор ви казва, че вашият хотел е затворен, пълен или не съществува. След това ви препоръчва друг – с високи цени и недобра локация.

Как да се предпазите: Използвайте редовните автобусни линии от летището или помолете предварително хотела, в който се резервирали, да ви поръча такси.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин