5 вида хора, които туристите НЕ харесват - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 вида хора, които туристите НЕ харесват
Автор: Peika.bg
5 вида хора, които туристите НЕ харесват
Снимка: Thinkstock/Guliver

Хомо Туристикус е като цяло миролюбив и позитивно настроен биологичен вид със сезонно променящ се хабитат. Независимо от годишното време и часа от денонощието обаче има няколко други биологични единици, които той не харесва. Не ха-рес-ва и толкоз! Ето защо:

Синоптиците – Разпространен синоним за лъжец, който ви подмамва да излезете с дъждобран в 35-градусов врящ котел от ада и да се окажете по джапанки насред нечовешки порой. Никой не харесва синоптиците, колкото и да се правят на забавни, за да прикрият очевидния факт, че прогнозата я налучкват и единствената информация, с която разполагат, е какво беше времето днес и дали вали в момента.

Стюардесите - Защото са винаги с гръб, когато искате да ги питате нещо, точно те са тези, които сервират ужасната самолетна храна, и никога няма да ви кажат, ако самолетът е пред разбиване. Малко ли е?

Другите туристи - Истината е, че никой турист не обича да бъде третиран като турист - да бъде таксуван по цени за туристи, да чува историите за туристи, да вижда само тази част от живота, която е лъсната и подготвена за показ. А какъв по-безспорен знак, че сте турист, от това да бъдете засечени в компанията на други туристи, предвождани от безстрашен екскурзовод, който разделя тълпите като истински Моисей? И като споменахме екскурзовод...

Екскурзоводите - особено онези, които четат от разпечатани листове със справка от НСИ и базата данни на ЦРУ, оставят максимум 13 минути свободно време за кафе и не повече от 8 за тоалетна.

Джебчиите - Тези широко разпространени туристически вредители са като хлебарките - а) оцеляват и се множат при всякакви обстоятелства; б) дори и да не ги забелязваш, те са там и в) със сигурност ще оцелеят при ядрена война. Освен очевидните им аспирации към портфейлите, телефоните и фотоапаратите ви, те имат свойството да ви карат да се придвижвате в мечешка прегръдка с всичките си скъпоценности, да се озъртате като гърмян заек и да подозирате всеки старец, пеленаче и куче в джебчийски помисли.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин