Туристическият сезон в Созопол започва на 10 юни - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Туристическият сезон в Созопол започва на 10 юни
Автор: Peika.bg
Туристическият сезон в Созопол започва на 10 юни
Снимка: pixabay

С атрактивно огнено шоу и концерт на Deep Zone Project, на 10 юни вечерта официално ще бъде дадено началото на туристическия сезон в Созопол.

Тържеството ще започне с официална част и приветствие от кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев. Предвидена е и церемония по символичното връчване на престижния екологичен приз "Син Флаг", който за втора поредна година ще се вее на централната ивица и на плаж „Хармани“.

На събитието са поканени министърът на туризма Христо Проданов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова, областният управител на област Бургас Стойко Танков.

Туристическият сезон в Созопол започва на 10 юни
Снимка: pixabay

Концесионерът на плаж "Созопол - Централен" и "Хармани" информира, че плажният сезон реално е открит на 1-ви юни като ивиците са изрядни, оборудвани със спасители, чадъри и шезлонги. По думите му празничното събитие, организирано съвместно с община Созопол, носи символичен заряд.

"Откриването на сезона, макар и символично, е важно, не само за нас като концесионери на плажа, но и за община Созопол, за колегите от туристическия бранш, за всички жители на Созопол, чийто живот и работа е в пряка зависимост от туризма.

Мисля, че стартът на сезона, който ще обявим, носи един силен позитивен и оптимистичен заряд, който ни е необходим на всички, след две много тежки години, преминали под знака на ковид пандемията и наложените ограничения", каза Спасов.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин