Удивителните лица на Будапеща (видео) - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Удивителните лица на Будапеща (видео)
Автор: Peika.bg
Удивителните лица на Будапеща (видео)

Вижте магията на Будапеща, запечатана в удивителната архитектура, жълтите трамваи и хората, които живеят на пълни обороти!

Представяме ви едно видео на Алекс Соловиев, което може би е доста по-различно от всичко, което сте гледали досега за унгарската столица. То е динамично, на моменти напрегнато, но и пълно с палитра от човешки емоции, форми и цветове. Насладете се на нощна Будапеща, на нестихващия ритъм на града, на уличните артисти, на влюбените двойки, на приятелствата, които се разгръщат на фона на многовековна архитектура!

Оставете кадрите да ви водят по продължението на широкия и оживен бул. „Андраши“ до Площада на героите. Името далеч не е случайно – на огромния площад ще видите статуите на водачите на 7-те племена, за които се смята, че са основали Унгария през 896 г., както и на други бележити държавници и крале от унгарската история. В центъра, над всички тях, на височина от 36 метра, величествено се издига статуята на Архангел Гавраил, за когото се смята, че се явил насън на създателя на унгарската държава Свети Стефан (Ищван), поднасяйки му корона.

Зад площада ще се понесете към градският парк, където е и замъкът Вайдахуняд. В парка се намира и известната термална баня Сечени. Гмурнете се в местните пазари, усетете духа на града, който ще ви пресреща на всеки ъгъл. Видеото ни повежда през най-големия закрит пазар, за да се докоснете до местните вкусове. Той е разположен в триетажна палата в неоготически стил.

Оставете нощните пейзажи да ви завладеят. Привечер градът потъват в розово, а след това в мастиленосиньо. Мостът Маргарет и Елизабет, както и Мостът на Свободата и Верижният мост ще ви дадат удивителни изгледи към града, каквато не сте си и представяли.

Светлините, които се отразяват във водите на река Дунав са може би една от най-магичните гледки...

Budapest moves from Alex Soloviev on Vimeo.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин