Уикенд край язовир Душанци - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Уикенд край язовир Душанци
Автор: Ивайло Коралски

Въпреки че истински дивите кътчета, където през уикенда можете да си починете сред природа (а не сред сергии и бетон), все повече намаляват, колегите ни от iNews.bg са открили едно такова. За щастие, позакътано и някак апокрифно. Язовир Душанци.

Местността около язовира е прекрасна за разпъването на палаткови лагери, излети, пикници и водни спортове. Любителите на риболова също ще се почувстват в свои води.

Още с първия поглед към язовира ще бъдете посрещнати от изключително високата язовирна стена, от която се разкрива гледка, която не може с думи да се опише. Присъствието в раницата ви на добър фотоапарат е повече от задължително.

Къпането в язовира е забранено, но често ще видите луди глави, които се плацикат във водата. Все пак сериозните плувци, решили да навлязат в дълбокото (дъното във вътрешността на езерото е повече от 45 м дълбоко), трябва да имат предвид, че температурите са ниски, а по дъното има дървета и храсталаци.

Вечерта няма да е пълна, ако не се съберете около лагерния огън (за паленето му има специални места). Дори и през летните месеци обаче е желателно да си носите връхни дрехи, а пролетта и есента не забравяйте дъждобраните.

Полезна информация: Язовирът се намира на около 100 километра източно от София, в Средна гора, а отклонението е вдясно, веднага след град Пирдоп. На 2 км от него е село Душанци, където има магазини, аптека и банкомат. Около язовира често вали, а спусканията към брега му са доста стръмни. Ако не идвате с 4х4 или джип, оставете колата си някъде около пътя, преди сериозните спускания.

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Natalia Alipieva, 06.10.2012 | 12:29
PREKRASEN PAISKI KYT, SACHETANIE NA MORE I PLANINA !!! PREKRASNA PRIRODA !!!
Абонирайте се за нашия бюлетин