Ултрамаратонецът Краси Георгиев се предизвиква с 55-часово бягане - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ултрамаратонецът Краси Георгиев се предизвиква с 55-часово бягане

Събитието стартира на 28-ми септември в Пловдив и всеки желаещ може да се включи в него!

Краси Георгиев се изправя пред ново предизвикателство. Атлетът се включва в програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ и ще изпита възможностите на физиката и психиката си на 28-и септември в Пловдив. Типично в негов стил обаче, предизвикателството няма да продължи само в рамките на едно денонощие. Новата цел, пред която Краси се изправя, ще се случи в рамките на 55 часа.

Вече е ясно и на какво точно изпитание ще се подложи той. Както много от последователите му в социалните мрежи предположиха - ще тича. Но до тук са приликите с предния път, когато атлетът ни смая, правейки го в продължение на 36 часа на пътека. Сега летвата е вдигната не само като времетраене, но и като условия – Краси ще се опита да издържи физически и психически в продължение на повече от две денонощия, но вече изцяло във външна среда, където влияние ще окажат и метеорологичните условия. Всичко това превръща крайната цел от 55 часа в крайно неясна за постигане.

С това предизвикателство Краси се стреми да надгради предното и като социална цел. Събитието е замислено като „Празник на мотивацията“ не само за любителите на бягането, а целта е присъединилите се да открият своя стимул да бъдат активни. Може да се включи всеки, който желае, независимо дали ще използва времето, за да тича, кара колело, кънки, скейтборд или просто да походи. Идеята е да се популяризира спорта и въобще физическата активност, тъй като статистиката за българите е стряскаща и в това отношение – едва 10% от населението у нас спортува активно повече от два часа на седмица, което се отразява и на здравния статус на нацията. За да се промени това, основен ключов елемент е мотивацията, като всеки трябва да потърси онова, което го движи най-силно и да преследва крайната цел, независимо колко недостижима може и да изглежда.

В случая на Краси, през тези изтощителни часове отново ще помагат неговите лични „супер герои“ – децата, преборили рака. Отново с подкрепата и на приятелите на атлета от сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, за малките – големи герои, вече преборили едно от най-големите предизвикателства в живота си, ще бъдат събирани пари за спортни мероприятия.  

Предизвикателството „55 часа“ стартира на 28-ми септември в 10 часа сутринта от Гребната база в Пловдив, ще премине покрай река Марица, за да намери своя дом за повече от две денонощия в Цар-Симеоновата градина в центъра на града, където да се превърне в „Празник на мотивацията“ - част от програмата на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019".

Краси Георгиев е бегачът-ултрамаратонец, който непрестанно изненадва с на пръв поглед непостижимите цели, които си поставя. Краси Георгиев е впечатлявал с постиженията си на едни от най-трудните ултрамаратони в света, сред които определяният за най-тежък в света - Бедуотър 135 в Долината на смъртта в САЩ. Наред с предизвикателствата, Краси подкрепя и значими каузи. С последното си събитие “36 часа” той събра пари за 26 деца, преборили онкологични заболявания, които заминаха за “Игри за победители” в Москва, където спечелиха 27 медала.

Новини и допълнителна информация за събитието може да следите на страницата във Фейсбук.

Снимки: Виктор Троянов

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин