Умни маратонки те водят по пътя вместо карта - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Умни маратонки те водят по пътя вместо карта
Автор: Peika.bg
Умни маратонки те водят по пътя вместо карта

Обувките по принцип са измислени за вървене, но тези нови обувки са създадени, за да ти казват къде да отидеш.

Скоро ще бъде много, много трудно да се окажеш в приключение, защото технологиите все повече и повече се стараят да ни отнемат всяка възможност за грешка и излизане от начертания път.

Последната крачка в тази посока са маратонки, които имат GPS навигация и вибрират, когато трябва да завиеш.

Маратонките Sneakairs имат батерия, вибриращ модул и bluetooth система, която се свързва със смартфона ти, за да следи дали отиваш в правилната посока. Всичко е супер интуитивно – когато трябва да завиеш наляво, вибрира лявата ти маратонка, за дясно – дясната. Две вибрации в двете маратонки едновременно означават, че си се загубил, а три – че си пристигнал до целта си.

И тъй като приложението е създадено за туристи, предвидено е, че може в някоя странична уличка да мернеш най-добрия сладолед и да се отклониш от правия път. Затова има и автоматично преизчисление на маршрута. Приложението работи с Google Maps, така че може да те отведе до всяка дестинация, която присъства на картите на Google.

Проектът е на британската нискобюджетна авиокомпания Изиджет и все още е на ниво прототип, като продължава работата по дизайна на маратонките и по живота на батерията. Приложението все още е налично само за потребители с iOS, но се очаква скоро да е готово и за Android.

А дали като извадим нос от картата ще видим повече от градовете, или като оставим маратонки да ни водят ще се лишим от чара на това да се загубиш – всеки сам ще си прецени.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин