Уникалните места, на които е сниман "Билет до рая" - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Уникалните места, на които е сниман "Билет до рая"
Автор: Peika.bg

Носителите на Оскар Джордж Клуни и Джулия Робъртс се завърнаха на екрана миналия месец в „Билет до рая“. 

В романтичната комедия Клуни и Робъртс играят разведена двойка, която се обединява, за да попречи на дъщеря си (Кейтлин Девър) да се омъжи за местен младеж (Максим Бутие), когато отива на почивка в Бали. Младата жена току-що се е запознала с бъдещия младоженец и родителите ѝ не искат да направи същата грешка, която те са направили. 

Въпреки че действието се развива в Бали, филмът е заснет на около 3000 км на изток в североизточния щат Куинсланд в Австралия, известен със своите плажове, острови, тропически гори и близостта до Големия бариерен риф.

Режисьорът Ол Паркър има опит, когато става въпрос за това да направи едно красиво място да изглежда като друго красиво място. Той използва хърватския остров Вис като "заместител" на Гърция, когато снима "Mamma Mia! Отново заедно".

За „Билет до рая“ множество места на островите Уитсъндей, Бризбейн и други места в Куинсланд служат като живописни декори за романтично-комедийните събития във филма, пресъздаващи различни местенца в Бали. 

Ето кои са някои от най-привлекателните места, на които са правени снимките за филма:

Сцените на плажа

Когато Робъртс и Клуни пристигат с лодка до своята тропическа дестинация във филма, те всъщност се намират в уединения залив Кейти на северния край на остров Хаслууд в Уитсъндейс, група от 74 острова, осеяни сред Големия бариерен риф. В "Карибски пирати" има кадри от същото място.

Остров Хамилтън, също част от Уитсъндейс, се появява няколко пъти във филма. Там са заснети части от сватбена церемония, както и импровизиран футболен мач на плажа.

Във филма има и сцени, заснети на територията на Qualia, един от най-луксозните курорти в цяла Австралия. 

Сцените във водата

Във филма бъдещият младоженец се занимава с отглеждане на водорасли. Водите на Palm Bay Resort в Лонг Айлънд са дом на неговата ферма за водорасли. 

Сблъсъкът на Клуни с делфин се случва в залива Лусинда, южно от курорта на остров Тангалума, където наистина можете да забележите афали и да станете свидетели на нощното им хранене.

Курортът се намира на остров Мортън, който предоставя и впечатляващия залез, който виждаме на екрана по време на сватбата.

В джунглата

Тропическата гора на Националния парк Тамборин, разположен във вътрешността на Голд Коуст на около 30 мили южно от Бризбейн, замества джунглите Убуд в планините на Бали. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин