В Берлин с бира в ръка – наистина безценно! - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
В Берлин с бира в ръка – наистина безценно!
В Берлин с бира в ръка – наистина безценно!

Германия е сред петте най-желани от сънародниците ни чуждестранни дестинации според тазгодишното проучване MasterIndex, а ако пътувате в Германия, е задължително да се отбиете в Берлин.

Непременно планирайте няколко дни за престой в града, защото Берлин е по-голям, отколкото очаквате - той е девет пъти по-голям от Париж и в него има повече мостове, отколкото във Венеция. В Берлин се намира най–старото летище Темпелхоф, построено в далечната 1923 г., приемано за първообраз на всички съвременни летища по света. В Берлин има повече музеи, отколкото дъждовни дни, което го превръща в културен рай за граждани и гости на града. В Берлин се пие бира, но и вино, там можете да дегустирате специалитети от традиционната немска кухня или да поглезите небцето си в ресторант със звезда Мишлен, да се разходите, да разглеждате архитектурните забележителности, дори да се загубите в тълпите и да усетите пулса на забързания многомилионен град. Благодарение на Mastercard и на интересните съвети на нашите берлински гидове пред вас ще се разкрият неподозирани идеи за безценни преживявания в един от най-модерните и необятни европейски градове.   

В Берлин с бира в ръка – наистина безценно!

Посетете: Когато сте в Берлин, едно от местата, които трябва да посетите, е зоологическата градина. Берлинската зоологическа градина, или както е в оригинал Zoo, е най-старият и най-голям зоопарк в света. В нея живеят 25 000 обитатели от близо 2 000 вида. И да – понякога е позволено някои животни да бъдат хранени от посетители, ето защо непременно се информирайте за часовете за хранене, преди се запътите натам! Още нещо любопитно - някои от животните в зоопарка се отглеждат само до определена възраст, а след това се пускат сред природата, на свобода.

В Берлин с бира в ръка – наистина безценно!

Ако обичате природата, продължете с прекрасно приключение в AquaDom & Sea Life – морската зоологическа градина на Берлин. Ще имате невероятния шанс да видите водните обитатели в техния естествен хабитат, а през нощта, когато много от тях са активни, можете да се насладите не още по-красива гледка. Ще имате възможност за ексклузивен достъп, а специалистите от AquaDom & Sea Life ще ви разкажат абсолютно всичко за чудатите водни същества.  

И вече уморени от емоции, се насладете на живописните пейзажи в Берлинския Central Park – Tiergarten. Определян като един от най-красивите паркове, в Берлинския Tiergarten има прекрасни места за почивка, спорт, разходка, бягане, каране на колело… и на кану.

Разгледайте: Берлин от различна гледна точка. Благодарение на Secret Tours можете да откриете много повече от традиционните туристически дестинации. Обиколката предлага посещения на исторически забележителности, тайни места, неизвестни маршрути в и около града. Mastercard ви предоставя невероятната възможност да вземете с вас приятел без нужда от доплащане.

В Берлин с бира в ръка – наистина безценно!

Една от най-красивите сгради, която трябва да разгледате, е Берлинската катедрала, която е разположена на остров насред реката Шпрее. Богатата история на катедралата, в която са изложени 80 саркофага на пруски кралски особи, и внушителната ѝ архитектура я отличават от познатите базилики. Ще бъдете приятно очаровани от факта, че можете да се изкачите до купола на катедралата по 270 стъпала, оборудвани с места за почивка, а докато вървите, да се запознаете с миналото на града от своеобразната изложба на исторически фотографии и модели.

В Берлин с бира в ръка – наистина безценно!

Не забравяйте да се разходите до площад Гендарменмаркт (Gendarmenmarkt) – пред вас ще се открие смайващата гледка към три големи културно-исторически забележителности – Концертния дом, Френската и Немската катедрали. Внушителната красота на трите величествени сгради ще ви изуми.

В Берлин с бира в ръка – наистина безценно!

За хапване: Гастрономическа наслада за ценители – това и не по-малко предлага очарователният ресторант Einsunternull. Главният готвач на заведението - шеф Андреас Рийгър -  получава звезда Мишлен още в първата година от отварянето му. Ако решите да го посетите, не само ще вкусите от съвършените блюда, но и ще имате уникалната възможност да поговорите лично с шеф Рийгър, за да получите безценни съвети, свързани с кулинарията, културата на хранене и техниките за обработване и подготовка на различните продукти.

В Берлин с бира в ръка – наистина безценно!

А за да се убедите, че традиционната немска кухня не е толкова лоша, колкото говорят, ви препоръчваме да посетите ресторанта KaDeWe, който предлага храна за всички вкусове. Там може да опитате както типична немска храна, така и гурме ястия. Препоръчваме да се качите до седмия етаж, където се намира Зимната градина, в която, в допълнение на качествената и хубава храна, ще имате възможност да се насладите на спиращата дъха гледка, която се открива към Берлин.

Ако нашите съвети са ви накарали да стегнете багажа и да запазите място за най-скорошния полет до Берлин, не забравяйте да се възползвате от безценните моменти, подготвени за вас от Mastercard. Помнете – в този град повдигнат палец означава „Една бира, моля!“. А за да се насладите на тези и още много безценни изживявания, посетете priceless.com.

В Берлин с бира в ръка – наистина безценно!

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин