В Испания ресторантьори таксуват допълнително клиентите си за места на сянка - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
В Испания ресторантьори таксуват допълнително клиентите си за места на сянка
Автор: Peika.bg
В Испания ресторантьори таксуват допълнително клиентите си за места на сянка
Снимка: pexels

Според синоптиците предстоящото лято вероятно ще бъде не по-малко горещо от предишното. И в някои популярни туристически страни решиха да не пропускат възможността да спечелят пари от това.

Властите в испанската автономна област Андалусия постановиха, че ресторантите имат законното право да таксуват допълнително за маси на слънце или на сянка, пише The Olive Press.

Има обаче едно важно правило, което трябва да се спазва при това - клиентите трябва да бъдат информирани, че цените в тези райони ще бъдат повишени, преди да направят поръчка. Това може да стане чрез меню, ценоразпис или друга форма на реклама - устното известяване на посетителя няма да е достатъчно.

Уточнява се, че няма да има отделна такса за маса с определен вид или място в менюто, но ресторантите ще могат да начисляват допълнителна такса за всяко ястие, сервирано в определени зони, ако това е ясно посочено в ценовата листа.

По-рано властите на град Севиля, който е столица на Андалусия, обявиха планове да ограничат влизането на туристи на централния площад на града Плаца де Еспаня. Жителите на града и провинцията все още ще могат да влизат там без ограничения, но туристите ще посещават централния площад на града само срещу заплащане.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин