В Лондон без чадър - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
В Лондон без чадър
Автор: Петя Димитрова

Почивка по време на дъжд? Не ви се струва особено приятна идея, нали? Но ако сте решили да посетите английската столица е напълно възможно да случите някой дъждовен ден. Все пак Лондон не е известен със слънчевото си време.

Не се отчайвайте! Местните казват, че дъждът е част от лондонското приключение.

Ако все пак не обичате да се мокрите, ето няколко идеи как да превърнете почивката в дъждовен Лондон в мисия възможна.

Разходка из музеите

В Лондон има достатъчно музеи, за да запълните не един или два дъждовни дни. Сигурно и месец няма да ви стигне да ги обиколите всичките. Хубавото е, че голяма част от тях са безплатни. А и предлагат по нещо за всеки вкус.

Обичате историята? Несъмнено мястото за вас е Британският музей. Почитатели сте на изкуството? Галериите Тейт и Тейт Модерн ви очакват. Националният природонаучен музей пък е идеален за любителите на природата.

На кино, при това без пари

Не ви се струва особено блестяща идея да изкарате почивката си в някой киносалон? Все пак филми може да си гледате и на дивана вкъщи. Да, но не и все още неизлезлите хитови заглавия. В Англия съществува организация, която предлага безплатни прожекции на нови филми преди премиерата им. При това прожекциите са напълно безплатни.

Уловка няма! Просто хората от киноиндустрията са решили, че това е един добър начин да промотират продукциите си.

За да разберете какво и къде може да гледате – посетете сайта на организацията. https://www.fmuk.org.uk/

Да отидеш на мюзикъл...

Дори да не сте любители на мюзикълите, да отидете в Лондон и да не посетите нито един мюзикъл си е живо престъпление.

Като цяло това е скъпо удоволствие, но винаги може да попаднете на някоя много изгодна оферта. Ако не държите да си наемете собствена ложа, разбира се. Допълнителен плюс: в театрите не вали! Даже е топло и си имате собствена удобна седалка.

...или в някой пъб

Добре де, това определено не е типичната туристическа дестинация. Но пък кой е казал, че вие сте типични туристи?!

Великобританците са една от нациите, които консумират най-големи количества алкохол. И нищо чудно, като се има предвид приятната атмосфера в британските пъбове. Не че ви съветваме да се напивате като истински англичани. Но дъждът е добро оправдание да се потопите в обстановката. И ако искате да се разбирате добре с всички около вас, помнете една дума: Cheers!

Алтернативата

Ако не сте почитатели на пъбовете и търсите нещо по-аристократично – добра идея е традиционният следобеден чай. Голяма част от известните лондонски хотели предлагат услугата.

Разходка с амфибия

Дори дъждът не може да попари желанието ви да видите Биг Бен, Уесмистър, Бъкингамския дворец? Възпозвайте се от популярните жълти автобуси-амфибии, които правят турове около най-популярните за Лондон забележителности. И то по необичаен начин – без да ставате от местата си може да се разходите както по улиците на града, така и по река Темза.

Автобусите тръгват в близост до Окото на Лондон (London Eye), от така наречената Патешка спирка (Duck Stop).

Съвет: Желателно е да си направите предварителна резервация. В туристическия сезон понякога местата са резервирани за седмици напред.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още интересни пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин