В Мексико с деца - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
В Мексико с деца
Автор: Peika.bg
В Мексико с деца
Снимка: pexels

Мексико е чудно място с великолепни пейзажи и безкрайни варианти за дейности на открито, където можете да се насладите както на древни археологически обекти, така и на космополитни градове. 

Това е място, където изкуството, историята и мексиканската култура могат да се усетят еднакво в музеи, театри и обществени паркове. Тук наистина има по нещо за всеки. И всеки е добре дошъл.

Подходящо ли е Мексико за деца?

Мексико е подходящо място за пътуване с деца. Семейството е в центъра на ежедневието и децата са топло посрещнати почти навсякъде. От музеи и паркове до театри и ресторанти, децата се възползват от намалени такси за вход и обиколки, дейности, насочени към деца, и дори стаи за игри в ресторантите. 

Къде е най-добре в Мексико за деца?

С плажове с бял пясък и тюркоазени води, Ривиера Мая предлага всякакъв възможен сърф и пясъчна дейност – страхотно за семейна ваканция. Подходящи за деца хотели и курорти се редят по крайбрежието от Канкун до Тулум, което прави пътуването тук много по-лесно.

Има и Пуерто Валярта, шикозен град с калдъръмена настилка между зелените планини Сиера Мадре и бляскавата Баия де Бандерас. Крайбрежните курорти и пясъчните плажове са разположени покрай залива, подходящи места за семействата да прекарат дните си в правене на пясъчни замъци и игри във вълните.

За приключения в градски стил, опитайте Мерида или Мексико Сити. Мерида е сърцето на полуостров Юкатан, оживен град с богата културна сцена с изобилие от музеи, безплатни ежедневни концерти и представления и площади, които оживяват вечер и през уикендите. Това е идеалното място да запознаете децата с живота в Мексико.

Междувременно столицата е мега-мегаполис, който се гордее с калейдоскоп от забележителности и дейности, с безброй паркове и площади, музеи и исторически забележителности и повече ресторанти и щандове за тако, отколкото можете да преброите. Изборът какво да правите тук е най-трудната част.

Най-добрите неща за правене с деца в Мексико

Слезте под повърхността в Cozumel

Ако шнорхелингът или гмуркането е в семейния ви списък, Cozumel е подводна дестинация от световна класа с атмосфера на мексикански плажен град. Сеноти се редят по крайбрежието, много от които са разположени вътре в пещери – зловещо и завладяващо изживяване за гмуркане с шнорхел покрай сталагмити и скали.

Разгледайте дивата природа в Тулум

Увеселителни „екопаркове“ Xcaret и Xel-Há правят забавленията лесни в Тулум, а обиколките с екскурзовод в биосферния резерват Sian Ka’an – където често се наблюдават делфини, морски костенурки, крокодили и дори морски крави – са хит.

Посетете древните руини на Ривиера Мая

Ако сте на Ривиера Мая, не пропускайте еднодневните екскурзии до грандиозните руини на маите на Чичен Ица, едно от новите седем чудеса на света, и Коба с извисяващата се пирамида.

Излезте по улиците на Мерида

В неделя историческият център на Мерида се затваря за автомобилен трафик; семействата могат да се разхождат или да карат велосипеди (лесно се намират под наем), докато щандове за храна и занаятчийски сергии са разположени по площадите, а музиката изпълва въздуха.

Вижте ята фламинго в Celestún

За деца, които обичат да бъдат на открито, тръгнете на запад към Biósfera Ría Celestún, резерват от 590 кв. км по крайбрежието на Персийския залив. Обиколки с лодка с гид отвеждат посетителите да видят колонията от американски фламинго, където хиляди розови птици газят през плитки води и летят над тях.

Върнете се назад във времето по Ruta Puuc

На полуостров Юкатан близо до Мерида ще откриете увлекателна поредица от археологически обекти по път в джунглата, известен като Ruta Puuc. Обществени автобуси и частни туристически компании отвеждат пътниците до петте места, предоставяйки представа за древните градове на маите, сега сгушени в горите на джунглата – места за изследване и скитане, представяйки си какъв е бил животът тук някога.

Гледайте шоу в Мексико Сити

Сцената на сценичните изкуства в Мексико Сити не бива да се пропуска – в прочутия Palacio de Bellas Artes редовно има представления с народни танци, докато по-малки театри като Centro Cultural del Bosque и Centro Cultural Helénico поставят детски пиеси и куклени представления.

За деца (и родители), които обичат повече екшън, не пропускайте Arena México, където lucha libre (мексиканска професионална борба) заема централно място в шумна обстановка, подобна на цирк.

Круиз около Пуерто Валярта с лодка или на кон

Отвъд град Пуерто Валярта семействата могат да изследват планините на конни обиколки; полудневните и целодневните екскурзии водят до каскадни водопади, скрити реки и спиращи дъха гледки.

Обиколките с лодка също правят цялото семейство щастливо – афалините могат да бъдат наблюдавани целогодишно, докато от декември до март можете да видите мигриращи гърбати китове и техните малки. Лодките често се приближават достатъчно, за да усетите пръските от масивните перки и опашки на китовете, които пляскат водата – едно незабравимо преживяване на всяка възраст.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин