Какво може да видите в Мексико, освен древните градове на маите? - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво може да видите в Мексико, освен древните градове на маите?
Автор: Елена Исаева
Какво може да видите в Мексико, освен древните градове на маите?
Снимка: pixabay.com

Мексико не е само дом на маите и техните древни градове, но и на други забележителности, които заслужават внимание.

Мексико е страна, богата на културни и исторически забележителности. Основните, които вече споменах са градовете на маите – Чичен Ица и Пеленке, но това далеч не са всички забележителности в страната.

Какво може да видите в Мексико, освен древните градове на маите?
Снимка: pixabay.com

Ето още някои места, които са много посещаваните от туристите и повечето туристически агенции ги предлагат в своите програми:

Тулум: Този древен град някога е бил основен търговски пункт на маите, а сега е популярна туристическа дестинация, известна със своите красиви плажове с бял пясък.

Мексико Сити: Оживената столица на страната е дом на множество музеи, исторически обекти и културни забележителности като Palacio de Bellas Artes, Zocalo (главния площад) и музея на Frida Kahlo и много други.

Теотиуакан: Разположен точно извън Мексико Сити, Теотиуакан е древен град, който датира от 400 г. пр.н.е. Основните му забележителности включват Пирамидата на Слънцето и Пирамидата на Луната.

Канкун: Тази популярна туристическа дестинация е известна със своите красиви плажове, кристално чисти води и оживен нощен живот.

Меден каньон: Тази масивна система от каньони в Северно Мексико е по-голяма и по-дълбока от Големия каньон в Съединените щати и предлага прекрасни гледки.

Оахака: Този очарователен колониален град в южно Мексико е известен със своята богата култура, вкусна кухня и колоритни пазари.

Гуанахуато: Този живописен колониален град е известен със своите цветни сгради, тесни улички и исторически места като Музея на мумиите.

Кабо Сан Лукас: Разположен в южния край на полуостров Баха, Кабо Сан Лукас е известен със своите красиви плажове, оживен нощен живот и дейности на открито като риболов и наблюдение на китове.

Козумел: Този остров край бреговете на полуостров Юкатан е популярна дестинация за гмуркане и гмуркане с шнорхел, с множество рифове и подводни пещери за изследване.

Освен всичките тези забележителности в Мексико има и множество музеи, които са често посещавани от туристи. Някои от тях са:

Национален музей по антропология – разположен в Мексико Сити, този музей съхранява най-голямата в света колекция от предколумбово изкуство и артефакти, включително известния ацтекски календарен камък.

Какво може да видите в Мексико, освен древните градове на маите?
Снимка: pixabay.com

Музей на Фрида Кало - разположен в квартал Койоакан в Мексико Сити, този музей е посветен на живота и работата на известната мексиканска художничка Фрида Кало.

Национален музей на изкуството- също разположен в Мексико Сити, този музей има огромна колекция от мексиканско изкуство от колониалния период до наши дни.

Музей на маите в Канкун - разположен в курортния град Канкун, този музей има огромна колекция от артефакти и експонати на маите, които показват историята и културата на цивилизацията на маите.

Регионален музей на Оахака  - разположен в колониалния град Оахака, този музей показва изкуството и културата на местното население на щата Оахака.

Музей на популярното изкуство - разположен в Мексико Сити, този музей показва традиционните занаяти и изкуство на Мексико, включително керамика, текстил и маски.

Културен център на Тихуана - разположен в граничния град Тихуана, този център има музей, който показва изкуството и културата на Долна Калифорния и Северно Мексико.

Музей на град Мексико- разположен в историческия център на Мексико Сити, този музей показва историята и културата на Мексико Сити от предколумбовите времена до наши дни.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин