В ловна хижа в Твърдишкия Балкан - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
В ловна хижа в Твърдишкия Балкан
Автор: Peika.bg

Ветровете в дърветата на Твърдишкия Балкан шепнат легенди. Намирате се в земя на зелени пасища, вековни гори и игриви потоци, в чиито води утоляват жаждата си диви зверове и птици. От връх Чумерна през местността Мержелик до северните брегове на язовир Жребчево – маршрутите за преходи, пикник или лов са безкрайни.

А вечерта, удобно настанени в мекия фотьойл пред горяща камина, с чаша плътно червено вино в ръка и софра, отрупана с дивечови специалитети... Ако тази картина ви звучи изкусително, прекарайте няколко дни в някоя от ловните хижи на ловно стопанство „Балкан“.

Хижа Горски дом - разполага с 12 легла (в 6 стаи) и стилно обзаведена трапезария. Скоро ще има спа център и зала за фитнес и йога. Можете да покарате и моторна шейна. Нощувка 20 лв. на легло. Наем на цялата хижа за 24 часа – 200 лв.

40384

40382

40383

Хижа Елените - била е любимо място за отдих на Тодор Живков. Построена е около ствола на вековна ела. Около дървото се вие стълба, водеща към 5-те спални. Има руска баня и басейн с изглед към връх Чумерна. Нощувка 30 лв. на легло. Наем на цялата хижа за 24 часа – 300 лв.

40379

40381

Какво можете да правите

Ако сте почитатели на лова, в ловно стопанство „Балкан“ ще се срещнете в естествена среда с муфлон, лопатар, благороден елен, сръндак, дива свиня, мечка, чакал, вълк, лисица. Можете да наемете също моторни шейни или коне, които ще ви понесат из дебрите на Твърдишкия Балкан, както и две двуместни канута и джетове. Можете и да поръчате жива пъстърва от намиращия се в подножието на планината развъдник.

Полезна информация: Хижите се намират на около 1200 м н.в. в източната част на Стара планина, на 50 км от Сливен, 150 км от Бургас, 250 км от София. До Горски дом има асфалтов път, а до Елените се стига единствено с високопроходим джип (офроуд), а през зимата с моторна шейна, осигурена от домакините. За контакти и резервации: 0886 394969,уебсайт тук, info@balkan-hunting.com. 

Това е една от дестинациите в пътеводителя "50 места, които да посетите в Българаия през 2016 г.".

Открийте още идеи за планински хижи.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин