Вама Веке: Алтернативният плажен живот на Румъния - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вама Веке: Алтернативният плажен живот на Румъния

Една от румънските морски дестинации, които с чиста съвест можете да наречете антиконформистки – това е Вама Веке (известен и като Иланлък), символ на алтернативния плажен живот в Румъния.

Ако сте любители на плажния къмпинг, на истински безгрижните летни дни и не можете да си представите 2-часово гримиране преди излизането вечер, Вама Веке е точно това място, за което сте си мечтали (може би без да знаете, че е толкова близо). Селцето е само на 8 км от Дуранкулак, от другата страна на границата.

Вама Веке успява някак да мине между капките на грандоманското строителство на Чаушеску. През 80-те години на миналия век тук идват няколко приятели с китари и решават, че това е перфектното място за свирене, палене на лагерен огън и забавление без условности.

30 години по-късно тук все още хората се чувстват свободни да правят каквото си искат (включително тук е и един от най-известните нудистки плажове в Румъния).

Повечето хора идват тук с палатка на гръб – защото нищо не може да се сравни с това да се събудиш и единственото нещо, което чуваш, да е плясъкът на вълните, докато си пиеш кафето. Освен това е безплатно.

 

През последните години търсачите на тихи алтернативни плажове станаха много и Вама Веке загуби част от очарованието си. Но така става с тези „скрити“ местенца – привличат все повече хора, докато спрат да бъдат скрити и някой не дойде да строи хотели на плажа. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Kremena Peteva , 07.06.2013 | 09:54
ходила съм веднуж в румъния но не стигнах до това място
Абонирайте се за нашия бюлетин