Вашите пътешествия: Пейка насред езерото - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вашите пътешествия: Пейка насред езерото
Автор: Мария Ангелова

Жулиета Ангелова е един от онези необикновени пътешественици, които ни писаха с мили думи и кошница със спомени и... снимки на пейки от близо и далеч. На нас любимата ни е тази, която невъзмутимо се е изправила насред езерото Балатон.


Понеже аз самата пътувам много, ви подбрах малко снимки на пейки от разни красиви места... или бяха малко красиви пейки от разни места," ни написа Жулиета. А ние пък решихме да я питаме още две-три неща – за вдъхновение и за разкош.

Любимите ми места са...

... Поляните над Копривщица са ми много любими, защото можеш да поседнеш над града и директно да се пренесеш повече от век назад във времето. Подобно е усещането и сред къщите на Лещен, Ковачевица и Жеравна.

... Дуранкулак, Крапец и Шабла – защото плажовете са безкрайни, а след като си опънеш хавлията, ще забележиш, че ще трябва да повървиш поне километър наобратно до най-близкото и обикновено единствено място, от което можеш да се сдобиеш със студена бира.

... Карлуковските скали, Вазовата екопътека, Шуменската крепост, могилата на Старосел, телевизионната кула на Снежанка, защото можеш да пуснеш погледа си да пасе обаци и планини.

... Река Златна Панега през пролетта - на места е истински синя, точно както би била златната и червената река от приказкатите, но синя на цвят.

... Петроханския проход и Троян – Карнаре са проходите, които разкриват най-прекрасните гледки.

Никога не тръгвам на път без... фотоапарат. Дори когато отивам на място, на което съм била, знам че винаги ще има нещо ново, което ще искам да си консервирам в снимка или нещо старо, което обективът ще види по тотално нов начин.

Пейката с най-хубавата гледка... никога не е една, но препоръчвам дървената пейка над язовир Пчелина, подпряна на хълма, и старата църква. Както и пейката в беседката на едно по-малко известно на Карлуковските скали място, до което се стига по тесен, отдавна асфалтиран път, лъкатушещ над каменната кариера.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Kasiopeq Haralampieva, 10.06.2013 | 09:46
на жеравна е невероятно красиво
Абонирайте се за нашия бюлетин