Вдъхновяващи кадри от Гърция - истински рай - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вдъхновяващи кадри от Гърция - истински рай
Автор: Peika.bg
Вдъхновяващи кадри от Гърция - истински рай
Снимка: pixabay

Всеки има нужда от малко вдъхновение, а какво по-вдъхновяващо от красиви морски снимки и то от гръцки местенца, на които съвсем лесно можем да се озовем.

Имаме толкова много причини да обичаме гръцката ни съседка, особено лятото - кристално сините води, слънцето, синия и белия цвят, които са станали като визитна картичка, морската храна, приветливото отношение на гърците, безкрайните плажни ивици, разхлаждащите коктейли, островите, Атина, Солун и какво ли още не.

Сякаш постоянно обляна от слънчевите лъчи, Гърция пленява сърцата на милиони любопитни погледи или ако трябва да сме по-точни - около 15 милиона туристи посещават Гърция всяка година – повече отколкото цялото население на страната (около 11 милиона души).

Гръцката история е толкова интересна и сякаш се е пропила във всяко ъгълче и камъче на страната. Освен лежейки на плажа с коктейл в ръка, има много други неща, на които можете да се насладите. Морските дарове изкушават и най-големите чревоугодници, а гледките, които се разкриват от заведенията правят обстановката още по-приказна. Музеите, замъците и историческите паметници също не липсват, така че и тези, които искат да научат повече за културното наследство на страната, имат много какво да видят.

Пазарите са изпъстрени с риба, калмари, октоподи, плодове и зеленчуци. А да не говорим, че там и раят на маслините, така че не пропускайте да опитате и да се запасите за вкъщи. 

Местната кухня е много вкусна, като в различните региони има различни популярни ястия. По крайбрежието и островите се яде много риба, но също и калмари. Фетата, приготвена по различни начини или в салати, е характерна за планинските региони. Гръцката мусака е типична за вътрешността на страната. За Кавала са типични корабийките и сладкишите. Проучете кои са най-предпочитаните от местните рецепти, когато отивате в град или на остров, за да похапнете от ястията и така да направите престоя си още по-интересен и запомнящ се. 

Гърция е най-магическото място на Земята.“ - Кайли Бакс (модел от Нова Зеландия)

Там се долавя топлината на любовта, пулсиращия прилив на копнеж, шепота на влюбения, неустоимата магиякоято кара и най-здравомислещия човек да полудее." „Илиада“, Омир

 

Харесва ми четенето, свободно гмуркане и туризъм. Но любимото ми нещо е да пътувам където и да било в Гърция. Обичам всичко, свързано с това място.“ - Макс Айрънс (британски актьор)

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин