Верона - интересни места, които да посетите в града на любовта - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Верона - интересни места, които да посетите в града на любовта
Автор: Елена Исаева
Верона - интересни места, които да посетите в града на любовта
Снимка: pixabay.com

Всички сме чували за трагичната любовна история на Ромео и Жулиета, жертви на безсмислената война на своите влиятелни семейства. Много майсторски, Уилям Шекспир обрисува тяхната „красива любовна трагедия“. Несъмнено, когато чуете или прочетете за двамата влюбени в главата ви изниква красивият италиански град Верона. Това уникално и приказно място е чудесен избор за меден месец или романтична екскурзия за вас и вашата половинка. В града има много места, които си заслужава да бъдат посетени. Би било добре да отделите няколко дни за Верона, за да може напълно да се насладите на нейното пленяващо очарование.

 

Освен, че е градът на влюбените и на известния писател Емилио Салгари, Верона е свързана пряко и с нашата история. Тук на 5 април 1857 г. се ражда Александър I Батенберг – първият български княз.

Верона - интересни места, които да посетите в града на любовта
Снимка: Елена Исаева
Едно от най-посещаваните и фотографирани места в града е Арена ди Верона. Построена е през I век и е един от най-добре запазените римски амфитеатри. Тук са се провеждали множество зрелищни гладиаторски битки, докато през 404 г. император Хонорий не ги забранява и арената потъва в забрава.
Верона - интересни места, които да посетите в града на любовта
Снимка: Елена Исаева

Вътрешната част на Арена ди Верона се е състояла от 2 реда с по 72 арки, които са били изградени от розов и бял камък. На тази красива и внушителна със своите размери арена, са се провеждали борби с бикове, театрални постановки и концерти. През 1813 г. е открит оперният фестивал във Верона, по случай рождения ден на великия Джузепе Верди. От 19 век тук се изнасят и оперни спектакли, като това бързо е създало славата на един от най-големите оперни амфитеатри с капацитет от 20 000 места.

Друга световноизвестна забележителност в град Верона е къщата на Жулиета. Посетители от цял свят се стичат тук, за да видят балкончето на Шекспировата герьоиня. Къщата е построена през 13 век и е приндадлежала на семейство Капело (от където може би Шекспир се вдъхновява и измисля фамилията Капулети). Интересен факт е, че прословутият балкон е построен едва през 20 век. Без значение дали Ромео и Жулиета са измислени или истински, тяхната история вдъхновява безброй хора и ги кара да идват именно на това т.нар. „място на любовта“.

Верона - интересни места, които да посетите в града на любовта
Снимка: Елена Исаева

 

Под самия балкон, точно до статуята на Жулиета има една шарена стена, на която може да видите много катинари с различни инициали или слова. Влюбените вярват, че оставяйки тук имената или буквите си, и заключвайки ги с катинар, това ще им донесе вечна любов и щастие. Дали това е така, никой не знае, но това не ни пречи да си пожелаем истинска любов. Такава, която те кара да се усмихваш без причина, която кара цялото ти същество да копнее за един единствен човек. Смятам, че ако вярваме силно и сме търпеливи, кой знае – един ден може да се случи точно това – чиста, истинска любов, която не се поддава на времето и лошите очи.

Безспорно това е град, който носи в себе си духа на любовта. Верона заслужено стои в класациите за най-посещаваните италиански градове и определено има защо. Никога няма да бъдете същите след като посетите този очарователен град. Верона ще остане завинаги в сърцето ви, за това споделете това пътешествие с любовта на живота си.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин