Виенската опера ще приема посетители като музей - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Виенската опера ще приема посетители като музей
Автор: Peika.bg
Виенската опера ще приема посетители като музей

Виенската държавна опера планира да отвори врати на 8-и февруари за безплатни посещения като музей на архитектурата и живописта, гласи официално съобщение на операта.

Операта в австрийската столица е известна не само като театър, но и с вътрешния дизайн на историческата сграда в центъра на Виена.

Експозицията на операта преди пандемията бе достъпна за посещения и представяше обекти от историята на архитектурата и живописта.

„Много се радвам, че това отново ще стане възможно от 8-и февруари, разбира се, при спазването на определени условия”, каза директорът Богдан Рошчич.

Представленията в операта бяха прекратени на 3 ноември 2020 г. заради въведената в страната карантина.

Виенската опера ще приема посетители като музей

Виенската опера е построена по времето на Кайзер Франц Йозеф І. през 1861-1869 г. като дворцов оперен театър, тържествено открита с постановката на „Дон Жуан” от Волфганг Амадеус Моцарт. Сградата е проектирана в стил неоренесанс от архитектите Август фон Зикардсбург и Едуард ван дер Нюл. През 1945 г., по време на Втората световна война, част от сградата е разрушена от бомбардировки. Възстановена е напълно през 1955 г

Виенската опера е един от водещите и най-известни оперини театри в светам както и сред най-значителните музикални средища в Европа.

Нейни директори са били известни музиканти като Густав Малер, Рихард Щраус, Херберт фон Караян, Карл Бьом, Лорин Маазел. Настоящият и директор е Йоан Холендер.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин