Винарските изби в България, които си струва да посетите (част ІI) - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Винарските изби в България, които си струва да посетите (част ІI)
Автор: Вероника Иванова
Винарските изби в България, които си струва да посетите (част ІI)

Наближава празникът на виното и любовта, и решихме, че може би моментът е подходящ да ви запознаем с някои от най-известните винарски изби в България.

Тези места наистина предлагат всички условия за един незабравим 14-ти февруари – тук можете да отседнете в спокойна и романтична обстановка, насред лозовите масиви, както и да опитате от превъзходните вина, произвеждани на място. В случай че идеята ви допада, то ето и няколко винарски изби, които може би ще ви харесат:

Винарна “Вила Терес”, село Карабунар (край Пазарджик)

Във винарна “Вила Терес” могат да бъдат дегустирани както бяло и червено вино, така и розе. Тя отвори врати сравнително скоро – през 2014 година, като към нея има и бутиков хотел. В него посетителите могат да се възползват от СПА процедури в приятна и романтична обстановка.

Винарските изби в България, които си струва да посетите (част ІI)

Винарски комплекс “Седем поколения”, село Мечка (край Русе)

Този комплекс предлага една наистина романтична обстановка – разположен сред лозови масиви и с красива гледка към Дунав, той е мечтата на всяка двойка, която иска да съчетае и двата наближаващи празника. Дегустацията на вино пък, може да става, както в ресторанта, така и в хотелската част, с която комплексът разполага.

Винарските изби в България, които си струва да посетите (част ІI)

Винарска изба “Синтика”, Сандански

Тази изба представлява модерен комплекс, съчетаващ едновременно традициите и новаторството. Историята ѝ започва още през средата на XXвек, когато тук е изградена Комплексната опитна станция, където са създадени уникални сортове грозде. Днес избата има вид на класическо винарско имение, което може да се окаже едно от най-подходящите места за съчетаването на винен туризъм и романтична почивка.

Винарна “Мидалидаре Естейт”, село Могилово (край Стара Загора)

Онези от вас, които са посещавали Тоскана, могат да си представят красотата на района около винарна “Мидалидаре Естейт”. Мястото, макар и в по-суров вариант се доближава до Тоскана с невероятната си атмосфера.

Винарските изби в България, които си струва да посетите (част ІI)

Винарна “Беса Валей”, село Огняново (край Пазарджик)

Тази модерна винарна е с международно участие и се намира в местността на село Огняново “Зад баира”. Тук ще може да се потопите в автентична атмосфера, далеч от шума на големия град, с чаша вино в ръка.

Туристически комплекс “Шато Медово”, село Медово (край Слънчев бряг)

Туристически комплекс “Шато Медово” е новосъздаден етнографски туристически комплекс, построен в автентичен възрожденски стил, който включва малка винарска изба, хотелска част, ресторант, а също и интересни занаятчийски работилници. В шатото има и минерален извор, чиято вода е особено подходяща за провеждане на балнео процедури.

Винарските изби в България, които си струва да посетите (част ІI)

Винарска изба “Вила Юстина”, село Устина (край Пазарджик)

Избата разполага с 400 декара лозови масиви, простиращи се в красивата хълмиста местност над село Устина. На върхът е разположена наблюдателна кула, напомняща на италиански средновековен замък. Винарната разполага и със собствен язовир, който предлага идеални условия за риболов, а в близост до него има и мини зоопарк. Тук няма изграден хотел, но винарната разполага с къща за гости и барбекю.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин