Високо сред облаците – небостъргачът Шард в Лондон - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Високо сред облаците – небостъргачът Шард в Лондон
Автор: Елена Исаева

Английската столица Лондон е един наистина космополитен град, в който има от всичко за всеки и то по много. Градът никога не спи и постоянно примамва туристите със своите красиви забележителности, които са известни в цял свят.

 

Ако планирате екскурзия до Лондон не забравяйте да му отделите поне една седмица, защото тук има толкова много за разглеждане, а повярвайте ми, ще искате да видите всичко. Градът е наистина огромен и пълен с много туристи от цял свят, но въпреки това на много места в Лондон може да усетите топлина и уют.

Високо сред облаците – небостъргачът Шард в Лондон
Снимка: Елена Исаева

Най-известните и посещавани туристически обекти в английската столица са Биг Бен, Уестминстърското абатство, Бъкингамския дворец, Виенското колело „Окото на Лондон“, Британският музей, Природонаучният музей, Музеят на мадам Тюсо, където ще видите много прецизно направени восъчни фигури на известни личности и люжими анимационни герои. Не пропускайте и разходка с корабче по река Темза, Гринуич, Катедралата Свети Павел, площад Пикадили с огромните си светещи реклами, парковете на Лондон, които са много и все красиви, Мостът и крепостта Тауър и много други места, които заслжават внимание.

Високо сред облаците – небостъргачът Шард в Лондон
Снимка: Елена Исаева

През 2012 г. в Лондон построиха още една така да се каже атракция, която е също доста посещавана и интересна. Това е небостъргачът Шард (The Shard). Той е висок внушителните 309.6 метра и е изграден от над 11 хиляди плоскости от т.нар. бяло стъкло, което отвън създава ефектът на огледална сграда и по уникален начин отразява слънчевите лъчи, което я кара да блести като едно истинско бижу.

Високо сред облаците – небостъргачът Шард в Лондон
Снимка: Елена Исаева

Небостъграчът има 87 етажа и 44 асансьора. Идеята за това модерно изкуство е на световноизвестният архитект Ренцо Пиано. В The Shard има множество апартаменти, офиси, магазини, хотелска част, ресторанти, зимни градини, кафенета и барове, но най-интересното място си остава панорамната площадка. Платформите са цели две на 69 и 72 етаж и от там се разкрива невероятна 360 градусова гледка към река Темза и столицата Лондон.

Високо сред облаците – небостъргачът Шард в Лондон
Снимка: Елена Исаева

От тук може да видите по-голямата част от забележителностите на града, както и Лондонското сити – технологичният град в града.

Този интересен небостъргач, който се вписва наистина много добре в цялата Лондонска архитектура е модерен, иновативен и доста впечатляващ. От вътре също удивялва посетителите си.

Високо сред облаците – небостъргачът Шард в Лондон
Снимка: Елена Исаева

 

Хотелът в небистъргача се казва Шангри Ла и има 202 стаи и апартаменти, като всеки от тях има различен интериор с китайски привкус. Той е изключително луксозен и декораторите са се погрижили за всеки малък детайл. Ресторантите и кафенетата също са украсени и декорирани много красиво. Всеки има различен стил и прекрасна панорамна гледка към град Лондон.

Срещу входна такса, която е достъпна и обявена на сайта на сградата, може да се качите до двете панорамни площадки и да си направите уникални снимки от птичи поглед.

Сградата впечатлява с размери, архитектура и вътрешно разпределение. Тя прилича на малък град в самия град Лондон.

Все пак, ако имате фобия от височини недейте да се качвате, но имайте предвид, че е напълно безопасно и определено си заслужава да видите Лондон от толкова високо. Силно ви препоръчвам да включите този уникален Лондонски небостъргач в програмата си, когато сте в английската столица.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин