6 безплатни неща за правене в Лондон - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 безплатни неща за правене в Лондон
Автор: Peika.bg
6 безплатни неща за правене в Лондон

Както сигурно предполагате Лондон е един от най-скъпите градове в света, но въпреки това има цял куп безплатни стракции, които може да предложи.

В следващите редове ще ви покажем някои от тях:

1. Free walking tour в Лондон 

Ходенето е не само здравословно, но това е един от най-добрите начини да се насладите на забележителностите и атмосферата на всеки град. Можете да изтеглите карта на града и да я използвате за лесна и приятна разходка из британската столица. Можете да се включите и в някой Free walking tour, на който ще видите и чуете изторията на редица забележителности, сред които площад Трафалгар, Лестър Скуеър и Биг Бен. След това можете да дадете бакшиш на водача си – не е задължително, но смятаме, че е препоръчително да уважите труда на човека с колкото можете да отделите.

2. Музеи 

Лондон разполага с едни от най-добрите и богати на артефакти музеи в света, като най-големите от тях са с вход свободен. Сред тях са Британският музей, Природонаучният музей, Музеят Виктория и Албърт, Музеят на науката, Националният морски музей, Музеят на Лондон и Музея на детството. Първите три музея могат да се видят в едно пътуване, тъй като те са в непосредствена близост един от друг. 

3. Художествени галерии 

Ако сте от любителите на изкуството, не бихте искали да пропуснете невероятните галерии на световно ниво. Произведения на най-великите художници в света се помещават в Националната галерия, където не е нужно да купувате билет, тъй като входът отново е свободен. 

4. Други забележителности

Някои впечатляващи центрове и градини са отворени за обществено ползване, например Риджънтс парк, който има градина с изумителна колекция от рози. Може да се насладите напълно безплатно на почти всички от големите паркове, където може да си направите пикник, да играете игри, да прекарате известно време с патиците в езерата и да ги храните. Едни от забележителностите, които ви препоръчваме да видите, са сградата на Парламента, река Темза, площад „Трафалгар” и Бъкингамския дворец (отвън). Можете да се снимате с тези зашеметяващи декори. 

5. Събития 

Има и редица безплатни събития в Лондон, които определено не са за изпускане. Някои безплатни събития, които не са за изпускане, са: смяната на караула, която се провежда всяка сутрин пред Бъкингамския дворец; фойерверки по време на Дивали тържествата; карнавалът, който е един от най-големите в Европа и се провежда на улица „Карнавал” (той се празнува всяка година през август по улиците на Западен Лондон). Всеки е свободен да се присъедини към честванията. 

6. Библиотеки 

Ако сте от любителите на книгите и тихите и спокойни места, то имайте предвид, че някои публични библиотеки са с безплатен вход. Освен просто да разгледате, там можете безплатно да почетете някоя книга или да поработите от личния си лаптоп. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин