Виж Париж до 26-я си рожден ден - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Виж Париж до 26-я си рожден ден
Автор: Иван Чорбаджийски

Правете си плановете за пътуване, редете дестинациите, но гледайте да сложите Париж някъде по-напред в списъка – поне преди да навършите 26 години.

Френската столица е сред най-скъпите дестинации за туристите в света (за 2013-а година TripAdvisor я класира на пето място в световната класация, в която София пък беше посочена за най-евтина дестинация).

В същото време е и на второ място в класацията на списание „Форбс“ за най-посещавани градове в света. Изводът? Няма как да не видите Париж, това рано или късно ще ви се случи, но по-добре да е рано.

Френските власти имат чудесна политика за привличане на младежи в страната си – всички забележителности, включени в списъка с Националните музеи, са с вход свободен за граждани на Европейския съюз до 26 навършени години. На билетните каси е достатъчно да представите личната си карта и в замяна получавате билет със стойност 0 евро. Е, на някои места ще им отнеме повече време да се справят с кирилицата на личната ви карта, но в повечето забележителности са свикнали да се ориентират бързо.

Сред музеите, в които важи безплатният вход, са Лувърът, музеят на Роден, музеят Орсе, музеят Клюни, музеят Помпиду, музеят на Пикасо, Парижката Света Богородица, Пантеонът Триумфалната арка, Версайският дворец. Пълен списък ще откриете тук.

Единствено качването на Айфеловата кула не е безплатно, а има намаление, при това до 24 навършени години.

За престой от 6-7 дни и посещаване на 2-3 музея на ден това означава, че ще спестите между 100 и 150 евро, които можете след това да изхарчите по собствено усмотрение или да спестите за следващото си пътуване. Да живее Франция!

 Вече ви се ходи в Париж? Вижте най-добрите оферти за пътуване до Париж! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин