Виж как можеш да станеш съсобственик на замък - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Виж как можеш да станеш съсобственик на замък
Автор: Peika.bg
Виж как можеш да станеш съсобственик на замък

Едва ли можем да си представим нещо по-романтично от замък, заобиколен от вода с високи крепостни стени и буквално превзет от природата. 

Замъкът Ла Мот Шанделие е построен през XIII в., завладяван е няколко пъти и дори е бил разрушен и след това отново възстановен в неоготически стил. Последният му собственик обаче не разполагал с достатъчно средства, за да го поддържа. 

Спасение обаче се появило благодарение на една кампания в интернет. Срещу дарение от най-малко 50 евро всеки може да стане собственик на замък заедно с още много други дарители, разбира се. 

В интернет се предлагат много френски замъци, като за Ла Мод Шанделие вече са събрани 500 000 евро. Това е цялата сума, необходима за закупуването му, а собствениците му вече са хиляди

Виж как можеш да станеш съсобственик на замък


Жулиен Маркиз е мозъкът на тази инициатива, като той иска чара на това обаятелно място да бъде съхранен, което предполага да бъде реставриран. Той си е поставил за цел да спаси колкото се може повече замъци, тъй като поне 600 от общо на 30 000-те замъци във Франция са застрашени от разруха. До 10 години броят им ще е 10 пъти по-голям, а според Маркиз държавата не отделя достатъчно внимание на това тези сгради да бъдат съхранени и съживени. 

Ако искате и вие да станете съсобственици на замък, може да го направите през този уебсайт.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин