Вижте кои са най-добрите страни в света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вижте кои са най-добрите страни в света
Автор: Peika.bg
Вижте кои са най-добрите страни в света

България се нарежда на 56-о място в списъка на най-добрите страни в света за 2018 г., публикувано от американското списание „Ю Ес нюз енд уърлд репорт“.

На първите 5 места, сред 80-те фигуриращи в класацията страни, са: Швейцария, Канада, Германия, Великобритания и Япония. В сравнение с миналата година лидерите в класацията практически не се променят.

През 2017 г. България е била на 63-то място в класацията, като от страните от ЕС зад нас е била само Латвия. Останалите страни зад България са от: Южна Америка, Африка, Азия, Близкия изток, както и други европейски страни, които не са част от ЕС – Сърбия, Украйна и Беларус

Държавите са били оценени по редица показатели - от туристическа привлекателност и красота на природата до политическо влияние и равнището на образованието.

Освен това са били взети интервюта на над 21 000 души от 36 страни, които е трябвало да посочат няколко или едно качество, подхождащо към всяка държава от списъка.

Тази година САЩ се нарежда на 8-о място в списъка, докато Русия е класирана на 26-о място. Интересното е, че северноевропейските страни не са в челните редици – Швеция е на 6-о място, Дания е на 11-о, Норвегия е на 12-о, а Финландия – на 14-о

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин