Вижте кои са най-известните панаири в САЩ - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вижте кои са най-известните панаири в САЩ
Автор: Вероника Иванова
Вижте кои са най-известните панаири в САЩ

В САЩ има много градове, които отбелязват празниците си с пищни панаири.

На тези места човек може да се вземе участие в различни забавления, а лятото е най-подходящият сезон за провеждането им. Тук на гостите се предлагат различни атракции, като возене на люлки, стреляне по мишени, различни лакомства – всичко това на фона на обсипаното с фойерверки небе. В случай, че сте попаднали в САЩ през лятото, то може би ще ви е интересно да научите къде се провеждат най-известните такива панаири. Ето ги и тях:

Държавен панаир на Тексас

Това е най-големият и най-отдавна съществуващ панаир в страната. Той се провежда ежегодно в Далас и води началото си от 1886 г., като само няколко пъти е отлаган (по времето на І-вата и ІІ-рата световна война).  Тексаският панаир предлага на гостите си различни забавления, като музика на живо, увеселителен парк и огромно количество храна. Около 3 млн. души се стичат тук всяка година, за да усетят атмосферата на това място и да видят Биг Текс – 52 метровият талисман на празника, нахлупил тексаска шапка, който се извисява над цялата феерия от цветове и ритми, съпътстващи панаира.

Вижте кои са най-известните панаири в САЩ

Държавен панаир в Минесота

Това е 2-рият по големина панаир, провеждащ се на територията на САЩ.  Той също е ежегоден, като започва в края на август и продължава до началото на септември. Върху площта му от 130 хектара всяка година се стичат около 2 млн. души. Атракции тук също не липсват – от любителски шоута за таланти и състезания с добитък до разходки из увеселителните паркове и къщи с духове. Лакомствата на панаира в Минесота също са в излишък – от различни видове сладолед до печива и по екзотични ястия, като скариди, например.

Вижте кои са най-известните панаири в САЩ

Държавен панаир в Айова

Този панаир продължава 11 дни и е известен с това, че на него могат да бъдат видени крави, скулптурирани от масло, като количеството, използвано за направата им е 275 кг. Тук се провеждат и много концерти, а асортимента от вкусотии е наистина огромен – над 200 хранителни щанда, като дори има списък с храни, струващи по-малко от 4$.

Големият щатски панаир в Ню Йорк

Този панаир се провежда в Сиракуза и може да се похвали с голям брой музикални изпълнения, както и с множество стрелбища, на които може да спечелите пухкава играчка. Освен това тук се провеждат кулинарни състезания: 40 камиона с хранителни стоки се борят да получат добра оценка от посетителите, като им дават да дегустират от продуктите на нищожни цени – в крайна сметка камионът, събрал най-много харесвания печели голямата награда.

Щатски панаир във Флорида

Този панаир се провежда в Тампа и предлага на посетителите си въртящ се цирк, конно шоу, както и изложение на различни возила. Освен това се организират множество състезания, в които местните трябва да покажат умения в градинарството, селското стопанство, занаятите и сладкарството.

Вижте кои са най-известните панаири в САЩ

Държавен панаир на Уисконсин

Този панаир е изключително популярен със своя сметанов крем, който се продава тук от 1924 година и продължава да бъде най-купуваната храна. Сред другите атракции на държавният панаир на Уисконсин са: демонстрациите по доене на крави; тюлени, балансиращи с топки на носовете си; музика на живо, включваща жанрове като поп, рок и кънтри.

Вижте кои са най-известните панаири в САЩ

Държавен панаир в Калифорния

Този панаир се провежда в Сакраменто, като тук може да видите състезания с коне, езда на бикове, турнир по електронни спортове. По време на панаира също се провежда и празник на бирата и пивоварите от Калифорния. Освен с концерти, мястото забавлява посетителите си и с различни готварски демонстрации, хипнотизатори и акробати.

Вижте кои са най-известните панаири в САЩ

Изложение на Източните щати

Това изложение се провежда в Западен Спрингфийлд, Масачузетс и предлага на публиката зрелища, като живи концерти, автомобилни шоута, конни надбягвания, циркови представления, а също и готварски демонстрации, които представят различните кухни по света – от мексиканска и гръцка до немска и индийска.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин