На живо: Северното сияние - най-невероятната гледка в света (видео) - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
На живо: Северното сияние - най-невероятната гледка в света (видео)
Автор: Peika.bg

 

Вижте една от най-невероятните гледки на природата от комфорта на собствения си дом.

В момента всички имаме нужда от малко дзен. За щастие за вас, мен и всички останали, това се предлага от този нов youtube канал от Канада.

Такива канали, предаващи на живо, изскочиха по целия свят, за да ни помогнат през този много труден момент, докато се ориентираме през пандемията на коронавируса.

Те включват музеи с виртуални обиколки, опери, предлагащи изпълнения на бис и зашеметяващи разходки из национални паркове с познати рейнджъри.

А сега можем да добавим още едно зрелищно нещо, което да гледате от дивана: Този стрийм на Северното сияние директно от уеб камера в Чърчил, Манитоба, Канада.

„Добре дошли на най-невероятното светлинно шоу на природата“, „Разположен в Центъра за северни изследвания на Чърчил в Чърчил, Манитоба, тази жива камера се намира непосредствено под овала на Аврората - едно от най-добрите места на земята за гледане на Аврора бореалис, грандиозното атмосферно явление, по-известно като Северното сияние.“

Краят на зимата и началото на пролетта - т.е. точно сега - са едни от най-добрите времена за разглеждане на Аврората благодарение на позиционирането на земята и времето.

Страницата дава и фантастичен научен преглед на това какво точно представлява Северното сияние и какво гледат хората.

Обяснява, че северните светлини, или aurora borealis, са „светлини, видими, когато магнитните полета на Земята взаимодействат със заредени частици от слънцето. Тези светлини могат да се видят над двата полюса; южните светлини се наричат ​​„aurora australis.“

Що се отнася до това, което причинява великолепните естествени светлини, уебсайтът обяснява, че светлините се появяват, когато слънцето излъчва специфични частици, особено „по време на слънчеви пламъци“. Някои от частиците са електрически заредени и навлизат в земната атмосфера на полюсите, където магнитосферата е най-слаба. След това тези частици „се сблъскват с кислорода и азота в горната земна атмосфера. Когато много от тези сблъсъци се появят наведнъж, кислородът и азотът излъчват достатъчно светлина, за да може окото да ги види. "

Вижте потока на живо сега, а когато дойде времето и всичко е наред, започнете да планирате приключение, за да видите Северното сияние и в реалния живот:

 

 

Статията е вдъхновена от TravelandLeisure.com

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин