Влак в Италия по старовремски - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Влак в Италия по старовремски
Автор: Албена Пехливанова

Италианските железници отдавна са изгубили онова очарование на ретро клатушкането в купе със седалки от червен плюш през разноцветните хълмове, равнини и възвишения на Ботуша. Те равнините и планините са си там, но влаковете вече са други.

Затова новината, че влакът между Изерния и Сулмона ще потегли отново след години на прекъсване развълнува моето жадно за влакови пътешествия сърце.

ЖП приключението Molise Discovery потегля от гара Изерния (регион Молизе) и приключва на гара Сулмона (регион Абруцо). През прозореца на купето си ще видите едни от най-прекрасните пейзажи на Италия - снежни върхове през зимата, зелени, отрупани с цветя равнини през пролетта, зелени и яркооранжеви гори през лятото и есента.

На борда пък влакът обещава да ви потопи в атмосферата, вкусовете и звуците на тази част на страната. Може би не е много пресилено да наречем Абруцо и Молизе последните неоткрити райони на Италия. Туристите тук са малцина, поне в сравнение с Тоскана (където са Флоренция и Пиза) или Лацио (Рим). Така че срещата с местните сирена, вина, трюфели и бира със сигурност ще успее да ви изненада с нещо ново.

Влакът потегля веднъж месечно, като всеки тур си има тема - коя от коя по-изкушаващи Светът на вкусовете, От планината към морето, Пътувайки със звездите.

 

Тази статия ви хареса? Следете Peika.bg и във Facebook, за да не пропуснете нито едно вдъхновение за пътешествие, съвети за пътуване и интересни събития!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин