Влакчета за туристи тръгват в Казанлък - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Влакчета за туристи тръгват в Казанлък

Община Казанлък пуска мобилната атракция за жителите и гостите на града в навечерието на Празниците в Долината на тракийските царе. 

 >

>

Първите желаещи да разгледат Казанлък и Тюлбето „в движение“ вече имаха възможност да се повозят.

Познатото червено влакче очаква своите посетители на площад „Севтополис“. Разходката преминава през центъра на Казанлък, за да достигне до парк „Розариум“ и спирката зад Музея на розата. Маршрутът продължава към „Фитковото колело“ – Младежкия дом – спирка на Тюлбето и покрай Пазара - обратно към площад „Севтополис“.

Зелено пътешествие предлага електромобилът в парк „Тюлбето“. Малкото влакче очаква своите клиенти в сенчестата част над детската площадка до „Мечката“.

От там тръгва разходката над града из парковите алеи с красива растителност, в посока към новата зона за отдих „Красив залез“. Кратка пауза на облагороденото място ще дава възможност на пътниците да се насладят на гледката към Долината от високо, за да продължат романтичната обиколка през зелените сенки на изток и да се завърнат отново до сборния пункт.

Полезна информация:

Цената и за двете услуги е 1лв., като за деца до 7-годишна възраст забавните разходки са безплатни, но задължително – с придружител.

Работното време е всеки ден от 10,00 до 12,00ч. и от 14,00 до 20,00ч. В кулминационните дни на Тракийските празници 25, 26 и 27 август атракциите на Община Казанлък за казанлъчани и техните гости „ще набират скорост“.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин