Водещите глобални тенденции в пътуванията за 2020 г. - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Водещите глобални тенденции в пътуванията за 2020 г.
Автор: Peika.bg
Водещите глобални тенденции в пътуванията за 2020 г.

От заменянето на самолетите с влакове, до необичайни места за спане и намиране на начин да бъдем все по-близко до природата.

Сега ще разгледаме най-новите и революционни тенденции за 2020 г. при пътуванията.

1. Пътуване с влак

Водещите глобални тенденции в пътуванията за 2020 г.

Съзнавате ли колко е голям въглеродния отпечатък, който оставяме? През 2020 г. железопътният транспорт е новият начин за пътуване, вместо да летим. Не само, че е по-екологичен, но ще ви позволи да видите повече от страните, през които пътувате по пътя си до крайната дестинация.

2. Каране на колело по чакъл/ на пресечен терен

Водещите глобални тенденции в пътуванията за 2020 г.

Ако търсите по-различен път на който, не всеки е минавал, карането на чакъл може да бъде следващото ви приключение. Нарастващата тенденция се заражда в САЩ на места като Колорадо и Юта, където има хиляди километри необработени чакълести пътища през планини и гори.

Маршрутите са твърде неудобни с пътен велосипед и не са достатъчно трудни за планински велосипеди, затова е възникнала нуждата и е изобретено специално колело за каране по чакъл. 

3. Алтернативни престои

Водещите глобални тенденции в пътуванията за 2020 г.

Изглежда пътешествениците търсят повече от просто легло за нощта, когато резервират настаняване за своите пътувания. Стъклените колиби, къщичките за дървета и плаващите каюти са поставени на първо място в списъка с места за престой през 2020 г., тъй като предлагат преживяване, както и място за сън.

Опитайте Treehotel в Швеция, стъклената къща в пустинята Горафе, Испания или хотел Арктическа баня в Лапландия. Има изобилие от къщи на дървото във Великобритания, които си струва да посетите, както и много други разнообразни забавни места.

4. "Горско къпане"

Водещите глобални тенденции в пътуванията за 2020 г.

Всички знаем, че прекарването на време на открито е полезно за здравето и благополучието ни, но сега дори има термин за това. Shinrin-yoku (или горско къпане), термин, измислен от японците през 80-те години, включва изключване и отдалечаване от технологиите и възстановяване на връзката с природата чрез прекарване на време в гората.

Популярна както в Япония, така и в Нова Зеландия, тенденцията сега се развива в Европа.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин