Водопадите на Бразилия - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Водопадите на Бразилия
Автор: Елена Исаева

Бразилия е най-голямата държава в Южна Америка, обхващаща площ от 8,5 милиона квадратни километра. Това е петата по големина държава в света както по площ, така и по население, с над 211 милиона души. Официалният език е португалски, а столицата на страната е Бразилия.

Бразилия е известна със своята разнообразна култура, музика, танци и изкуство, както и с природните чудеса като тропическите гори на Амазонка, влажните зони Пантанал и водопадите Игуасу. Страната има богата история и наследство, със смесица от местни, африкански и европейски влияния.

Водопадите на Бразилия
Снимка: pixabay.com

Бразилия също е голяма икономическа сила с бързо развиваща се икономика и разнообразна гама от индустрии, включително селско стопанство, минно дело, производство и услуги. Той е член на няколко международни организации, включително Организацията на обединените нации, Световната търговска организация и групата BRICS от големи нововъзникващи икономики (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка).

Въпреки многобройните си постижения, Бразилия също е изправена пред много предизвикателства, включително бедност, неравенство и влошаване на околната среда. Въпреки това страната продължава да напредва в справянето с тези проблеми, като същевременно се стреми към икономически растеж и културно развитие.

Бразилия има много красиви водопади в цялата страна. Някои от най-известните водопади в Бразилия включват:

Водопадите Игуасу – Разположен на границата между Бразилия и Аржентина, водопадите Игуасу са една от най-големите системи от водопади в света и обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

Водопадите Игуасу, известни още като водопадите Игуасу, са едно от най-зрелищните природни чудеса в света. Разположен на границата между Бразилия и Аржентина, водопадът представлява серия от над 275 водопада, които се простират на 2,7 километра (1,7 мили) ширина. Водопадите се захранват от река Игуасу, която извира в Бразилия и се влива в река Парана.

Водопадите на Бразилия
Снимка: pixabay.com

Водопадите Игуасу са една от най-големите водопадни системи в света и се считат за едно от Седемте природни чудеса на света. Водопадът е заобиколен от буйна тропическа гора, която е дом на много видове растения и животни, включително ягуари, тукани и маймуни.

Бразилската страна на водопада предлага панорамна гледка към водопада и позволява на посетителите да се доближат до Дяволското гърло, U-образна пропаст, където се сливат водопадите. Аржентинската страна предлага по-завладяващо изживяване, с много пътеки и пътеки, които водят посетителите до различни гледни точки и им позволяват да видят водопада от различни ъгли.

И двете страни предлагат обиколки с лодка, които отвеждат посетителите близо до водопада, както и обиколки с хеликоптер за изглед от птичи поглед на цялата водопадна система. Водопадите Игуасу са задължителна дестинация за всеки, който пътува до Бразилия или Аржентина.

Водопад Каракол – Разположен в Канела, Рио Гранде до Сул, това е един от най-известните водопади в Южна Бразилия.

Cachoeira da Fumaça – Разположен в Chapada Diamantina, Bahia, този зашеметяващ водопад пада от височина 340 метра.

Bridal Veil Falls – Разположен в Парати, Рио де Жанейро, този красив водопад пада в естествен плувен басейн.

Водопад Санта Барбара – Разположен в Кавалканте, Гояс, това е един от най-големите водопади в Бразилия, с пад над 100 метра.

Salto do Yucumã - Разположен в щата Рио Гранде до Сул, това е един от най-големите водопади в Бразилия по обем вода.

Itiquira Falls – Разположен в щата Гояс, този водопад пада от височина 168 метра и е заобиколен от красив природен парк.

Catarata dos Couros – Разположен в Alto Paraíso de Goiás, този водопад представлява поредица от каскади, които се спускат от височина над 50 метра.

Това са само няколко примера от многото красиви водопади, които Бразилия може да предложи.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин