Всеки десети британец мисли, че Биг Бен е в Австралия - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Всеки десети британец мисли, че Биг Бен е в Австралия
Автор: Мария Ангелова
Всеки десети британец мисли, че Биг Бен е в Австралия
Снимка: London on View

Ново проучване, направено във Великобритания, показа огромно разминаване между най-прочутите световни забележителности и държавите, в които те се намират. Поне според 2000 участници в анкетата, направена от британски сайт за хотелски резервации.

Данните, цитирани от вестник Daily Mail, показват, че всеки пети британец не може да посочи правилно в коя държава се намира Биг Бен. 10% от участвалите в проучването са отбелязали, че лондонската забележителност най-вероятно се издига в Австралия.

Повече от половината не са успели да познаят, че Колизеумът е в Рим, а 11% са посочили Италия като дом на Операта в Сидни.

Сред другите световни емблеми, затруднили анкетираните, са Тадж Махал (35% не са успели да посочат Индия като негова родина), статуята на Христос Спасител в Рио де Жанейро (39%), вулканът Везувий (58%), пирамидите в Гиза (39%).

Най-много верни отговори жителите на Острова са дали за Айфеловата кула (90%) и Статуята на свободата (80%). Все пак за 5% от анкетираните Статуята на свободата се намира във Франция.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин