Замъкът-звезда Сиудадела де Хака - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Замъкът-звезда Сиудадела де Хака

Освен с големия брой кралски дворци, крепости и други останки от славното си минало, Испания може да се похвали и с някои интересни местенца, за които не се знае много, но си заслужават разходката. Като крепостта Сиудадела де Хака, която, погледната отвисоко, има форма на петолъчна звезда.

Построена е към края на 16-и век по заповед на испанския крал Филип II, като защита на границата между Арагон и Франция. Избраното място за постройката е Ел Бурнао, а архитектът на крепостта е италианецът Тибурзио Спаночи.

Сиудадела де Хака е позната също като Замъкът на Свети Петър. В него е имало войска, която се е грижела за защитата на града. Но военните конфликти са били много малко - за кратко замъкът е завладян от френската армия. А след като испанците си върнали крепостта, тази започнала да губи стратегическо значение.

По-голямата част от замъкът е запазена в много добро състояние.

В крепостта има църква - „Свети Петър“ и храм построен през XVII век. Там се намира и Музеят на военните миниатюри – откриването му е било през 2007 г. и в него има колекция от повече от 32 000 фигурки на оловни войници. Може да видите промяната през времето на оръжията, униформите, техниките за водене на война.

Полезна информация: Замъкът Сиудадела де Хака се намира в град Хака, на около 150 км от Сарагоса. Информация за работно време, адрес и цени на билетите можете да намерите тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин