Защо да отидем на море в Анталия? - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Защо да отидем на море в Анталия?
Автор: Елена Исаева

Всяка година има хора, които са в абсолютна дилема дали да почиват на нашето черноморие или в Гърция или Турция. Колкото и да ми харесва по българското ни море, не мога да отрека, че в Турция например, има прекрасни курорти, в които има толкова много забавления за вас и децата ви, че определено няма да искате да си тръгнете.

Защо обаче да изберете точно Анталия? Това е един от най – посещаваните курорти на турската ривиера и определено има защо. Разнообразието от хотели, които се предлагат е просто зашеметяващо и помнете, че за почти всички хотели можем да говорим като за малки градове, в които имате наистина всичко и не се налага да напускате комплекса по време на целия си престой.

Защо да отидем на море в Анталия?
Снимка: Елена Исаева

В Анталия има прекрасни плажове, с различен пясък от много фин до много каменист, но всички те се посещават всяка година от много туристи.

Защо да отидем на море в Анталия?
Снимка: Елена Исаева

 

На места ивицата на Анталия е стръмна и скалиста, което прави някои от хотелите едновременно на море и на планина. В Анталия може да отседнете в няколко района. Това са Алания, Лара, Белек, Сиде, Кемер, като най – предпочитани и с най – фин пясък са Белек и Сиде, като и там се намират доста висок клас хотели, но има и по – нисък, които почти по нищо не им отстъпват.

Защо да отидем на море в Анталия?
Снимка: Елена Исаева

Независимо дали сте в хотел 3, 4 или 5 звезди, поне на по – голямата част от тях обслужването наистина е на ниво, храната е разнообразна и много вкусна. Разбира се най – висок стандарт на тези услуги се предлага в 5 и 6 звездните хотели, като има и сред тях различни по цени, така, че да не ви одерат кожата.

Оказва се, че последните години излиза доста изгодно да се отиде на море в Анталия и то със самолет, защото пакетните семейни почивки излизат горе долу, колкото у нас, а все пак включват и самолетен билет и трансфер от летището до хотела.

Защо да отидем на море в Анталия?
Снимка: Елена Исаева

В почти всички комплекси в Анталия има невероятни забавления за децата. Казвам невероятни, защото те наистина са такива. Почти всеки комплекс има по няколко водно пързалки, детски кътове, няколко басейна, включително и за деца, има дори хотели със зоологически градини, детски дискотеки, кино и още куп забавления за малчуганите.

За възрастните също е помислено – уникални СПА центрове, басейни, ресторанти, в които се предлага разнообразна храна, барове, дискотеки и много други.

Защо да отидем на море в Анталия?
Снимка: Елена Исаева

В Анталия има дори хотел, който наподобява Дисниленд. Казва се "The Land of legends". В него всичко е странно, приказно и навсякъде ще видите различни герои от приказки и анимации. Всяка стая е различна, тематична и това наистина е рай за децата, а да ви кажа и за нас възрастните.

Анталия е чудесен избор за море, защото в комплексите тук има наистина всичко, което търсите. Освен това в града може да се разходите на градската чаршия да се пазарите малко и да си купите вкусна турска баклава или локум. Старият град също е много интересен със своите каменни къщи и улици. Определено няма да съжалявате, ако изберете Анталия за следващата ви лятна семейна почивка. Освен това, тъй като Анталия е доста на юг, тук е прекрасно за море чак до края на месец октомври.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин