Защо е важно да пътуваме с децата си? - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Защо е важно да пътуваме с децата си?
Автор: Peika.bg
Защо е важно да пътуваме с децата си?
Снимка: pixabay

Освен защото е страхотно!

Семейните пътувания оставят трайни спомени в съзнанието на децата. Това разкрива проучване на Американската асоциация по туризъм.

Ако все още се чудите къде да пратите децата по време на ваканцията, замислете се да си пуснете няколко дни отпуск и да попътувате заедно. Едни от най-ценните и ярки спомени от детството са тези от семейните пътувания, става ясно от изследването, проведено сред повече от 2500 възрастни и 1100 деца между 8 и 18 години.

Ето някои от основните изводи от проучването:

1. Спомените от семейните ваканции остават за цял живот – Повечето възрастни (62%) заявяват, че най-ранните им спомени са от семейни пътувания между 5 и 10 години. Освен това тези спомени са много по-ясни от спомените от училищни събития или празнуване на рождени дни.

2. Спомените от ваканцията са важни както за родителите, така и за децата – Децата, участвали в проучването, споделят, че по време на почивката виждат и правят неща, които ще помнят дълго.

3. Родителите подценяват колко важно е да вземат бабите и дядовците – Участвалите в проучването деца, които са пътували не само с родителите, но и с бабите и дядовците си, споделят, че са прекарали чудесно времето си с тях (78%), почувствали са ги по-близки (60%) и им харесва да си припомнят истории за нещата, които са правели заедно с бабите и дядовците си (65%).

4. За децата е важно по време на семейната ваканция да правят нещо интересно – и това е по-важно от това къде точно отиват. Повече от две трети от децата смятат, че почивката е време да опитат нови забавления, които не биха могли да практикуват вкъщи. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин