Защо сега е най-доброто време да посетите Оман? - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Защо сега е най-доброто време да посетите Оман?
Автор: Peika.bg
Защо сега е най-доброто време да посетите Оман?

Разположен на Арабския полуостров, с 1700 км блестящо крайбрежие, Оман е сред новите любими туристически дестинации!

Страната омайва с примамливи плажове, почти нереалистични пейзажи и естествено великолепие. С цел да удвои броя на международните посетители до 5 млн. до 2020 г., Оман предлага безплатни заявления за визи, едно от най-добрите летища в света и планове да изгради най-дългия въжен тролей в света. Той ще бъде позициониран в Ал Хамра - едно от най-живописните планински села.

Наскоро бе обявено, че визовите услуги скоро ще са достъпни чрез приложението Royal Rook of Oman Police. В момента се работи и по създаването на електронна виза, която още повече да улесни желаещите да посетят Оман.

Разширяването на капацитета на летищата е от ключово значение за увеличаване на броя на туристите. На 14-и януари официално бе открито летище Duqm. Това е четвъртото регионално летище в страната. To ще действа като вход към централната част на Оман. Летището има капацитета да обслужва половин милион пътници годишно, с възможност да се разшири до два милиона пътници.

Защо сега е най-доброто време да посетите Оман?


Междувременно Международното летище Мускат е номинирано за т. нар. Оскари на авиационната индустрия - Skytrax World 2019. Победителите няма да бъдат разкрити до 27-и март, но летище Мускат вече получи глобално признание за своята оманска архитектура, ефективност и напреднали технологии. Само три седмици след пускането му в експлоатация то бе обявено за „Водещ нов проект за развитие на туризма в Близкия изток“ на World Travel Awards за 2018 година.
Защо сега е най-доброто време да посетите Оман?

Освен летища, въжена линия и визи има много причини да посетите Оман. Местните жители са известни с гостоприемството си, а спокойствието и климатът правят страната идеална за хората, търсещи почивка, изпълнена с изобилие от слънчева светлина и традиционен арабски чар.

Защо сега е най-доброто време да посетите Оман?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин