„Биндж бар”: Първото заведение без алкохол във Вашингтон - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
„Биндж бар”: Първото заведение без алкохол във Вашингтон
Автор: Peika.bg
„Биндж бар”: Първото заведение без алкохол във Вашингтон

Джиджи Арандит не е пила нито глътка алкохол от шест години. През февруари, тя отваря “Binge bar” - бар без алкохол във Вашингтон, първият от своя вид в американската столица.



Тя споделя, че когато се е отказала от алкохола е искала да намери подобно място като „Биндж бар“, но не е намерила такова.

„Когато вече спрях алкохола, всъщност, това беше през 2018 година, пътувах към Доминиканската република и грабнах едно от тези самолетни списания, в което имаше статия за бар без алкохол в Остин, щата Тексас. През 2020 година, по време на пандемията, през юни месец, това място беше свободно и бях попитана дали познавам някого, който би бил заинтересован да го наеме или дали аз съм готова да започна собствено начинание. И поради някаква причина, нещо просто ми прищракна и се сетих за онази статия. Останалото е история“, заявява тя.

“Биндж бар“ веднага става известен сред местните. Мнозина от тях споделят, че е облекчение да седнат в бар и да не се извиняват, че избират безалкохолна напитка.

“Тук съм три или четири дни от седмицата. Тук са като ми семейство. Сега не се страхуваш, ако не си падаш по алкохолни напитки“, споделя клиент на заведението.

Нови проучвания сочат, че дори умерената консумация на алкохол крие рискове за здравето. Но за Арандит, това е било симптом за по-голям пролбем.

“Беше моето изявление. Мисля, че алкохолът беше представен на мен на ранна възраст, тъй като във Филипините можеш да консумираш алкохол още на 16-годишна възраст. И бях завлечена в него. Първият ми спомен за нещо, свързано с алкохола, беше като бях на 4-годишна възраст. Това е един от спомените ми – беше ми дадено, за да го пробвам“, разказва тя.

За алкохолиците или за хора, които не обичат да пият, социализирането може да бъде трудно. Безалкохолните барове могат да са полезна добавка към терапията.

„Много хора смятат, че човек, който пие прекалено много алкохол, е лош и се държи егоистично, като наранява други хора умишлено. И се оказва, че ако гледаш на алкохола не толкова като грях или като слабост на волята, но по-скоро като болест или разстройство, с което хората много често не могат да се справят сами“, заявява експерт по темата с пристрастяванията Джоузеф Волпичели. 

Специалистите препоръчват ново хоби, което да замени мислите за алкохола. Това може да да помогне на хората, които искат да живеят живот, свободен от алкохола. В този контекст, Арандит предлага в своя бар уроци по йога и пилатес, танцови събития и музикални концерти.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин