Най-високата водна пързалка в света (видео) - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-високата водна пързалка в света (видео)
Автор: Катя Томова
Най-високата водна пързалка в света (видео)

Това лято в Канзас Сити, щата Мисури, САЩ предстои откриването на един различен воден парк – този, в който се намира най-високата водна пързалка в света! Тя е сред тазгодишните кандидати за „Рекордите на Гинес”. Височината й е по-голяма от тази на Ниагарския водопад - над 51 м. Също е по-висока от Статуята на свободата, считано от пръстите до главата. Надминава два пъти най-голямата вълна, по която човек е сърфирал. Неслучайно, избраното име е „Верюкт” – това на немски означава "луд". 

Водната пързалка прилича на влакче от увеселителен парк – дълго спускане, успокоително издигане, отново спускане, но от по-малка височина. За да се достигнат параметрите на това издигане се употребява изцяло нова технология.

Друга иновация е правилото, че пързалката може да се използва само в група от четирима души. Според създателите (Шлитерблог), по този начин изживяването е много по-пълноценно, а и е далеч по-забавно да се пуснеш с приятели. За онези, които не са достатъчно луди, за да се качат на съоръжението, паркът предлага и други атракции, също включващи адреналин, тръпка и смях.

От следващото видео личи емоцията, която пързалката създава, нейната внушителност. Добива се представа какво е чувството да си толкова високо и да се пуснеш по вода – много впечатляващо, дори страховито. Това е новото предизвикателство пред търсачите на силни усещания.

Verrückt in Kansas City from Schlitterbahn Waterparks on Vimeo.

Полезна информация: Паркът отваря врати на 23.05.2014 г. и закрива сезона на 1 септември. Работното време започва от 10 сутринта, а приключва различно, в интервала от 18.00 до 20.00 часа. Предлагат се пасове за сезона, които могат да се използват във всеки работен ден. Те включват безплатни храна и напитки, спасителни жилетки. Цената за всички между 12 и 54 годинни е 125 долара, а за деца между 3 и 11 години и хора над 55 – 85 долара. Еднодневните билети са на цена от 40 долара за всички между 12 и 54 години и 30 долара за деца и възрастни. Можете да вземете билет с намаление онлайн. Актуална информация за пързалката тук

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин