iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!
Бих искала да попитам някой,който е ходил с кола до Букурещ ,какви забележителности са интересни за посещение.
14.04.2015 | 15:37, отговорили: 5 , Семеен туризъм, Румъния, от Веселина
19 гл.
Отговори (5)
Николина Милкова, 19.04.2015 | 10:48
1 гл.
В голям град като Букурещ, още повече - столица на Румъния, не е като съвсем да няма какво да се види. Напротив - има, друг е въпросът, че повечето от нас се отнасят пренебрежително към забележителностите на съседите. А много зависи и от личните предпочитания на туристите. Иначе - музеи много, и все едни такива големи...в огромни сгради. Стандартната еднодневна туристическа обиколка включва Двореца на народа, тоест сградата на парламента; Музея на селото (който е на открито и наподобява нашия Етър), патриаршеската катедрала "Св.св. Константин и Елена", в която се пазят мощите на Св.Димитър Басарбовски. Встрани от това, препоръчвам двореца Котрочени, Атенеума - според мен една от най-красивите сгради в целия град (да не кажа и най-красивата) - това е седалището на букурещката филхармония, но се допускат туристи срещу платен вход, разбира се; къщата-музей на Джордже Енеску - също с много красива фасада; ако сте с малки деца - интерес за тях, а и не само за тях, може да представляват: Природонаучният музей; Геологическият музей; зоологическата градина. Из целия Букурещ има много паркове и градини, подходящи както за разходка и отмора, така и за разглеждане - на растителни видове, паметници, монументи.
Plamen Shopov, 18.04.2015 | 19:00
0 гл.
Специално до Букерещ,абсолютно никакви!В Букурещ има що годе за гледане,но интересни са Карпатите и западната част на Румъния!
Иванка Караславова, 15.04.2015 | 10:41
0 гл.
За тура няма записване, просто трябва да сте на мястото на срещата в уреченото време. Инфо тук https://guided-bucharest.com/free_tour.html Иначе из града ние се движихме с gps, така че не мога да дам точни описания ;)
Веселина, 14.04.2015 | 20:45
1 гл.
Благодаря,точно за музея на селото исках да разбера-дали може лесно да се намери? А за този тур-къде може да се запишем?Благодаря предварително!
Иванка Караславова, 14.04.2015 | 16:42
0 гл.
Ние ходихме по майските празници миналата година с кола. Взехме си хостел малко встрани от центъра (на 20 минути пеш до Стария град, където са всички заведения и барове). Вижте Двореца на парламента, обаче задължително си направете резервация предварително, защото ние искахме да вземем билети в деня на посещение и нямаше - всичко беше изкупено. Особено ако са празници, свършват. Вижте и Музея на селото, ние се пуснахме и на Bucharest Free Tour - страхотно начало из основните забележителности + интересно разказана история на града, след което можете да решите какво искате да видите.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин