iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Хургада или Шарм ел шейх да изберем за море в Египет?

16.10.2012 | 09:52, отговорили: 3 , Семеен туризъм, Египет, от Юлия Лазарова
0 гл.
Отговори (3)
Борислава Маркова , 16.10.2012 | 21:55
0 гл.
Наама бей наистина е централния залив на курорта, около който има доста хотели, магазини, барове и ресторанти. Принципно е лудница и прилича на Слънчев бряг, но естествено с ориенталски отенък. Мен честно казано не ме впечатли особено, понеже вече не ме влече такъв тип почивка, но който търси нощен живот и шумотевица вероятно ще му хареса.
Петромимир Павлов , 16.10.2012 | 16:50
0 гл.
За там си вземете водни обувки за влизането в морето, защото е силно наситено с корали, също и гъмжи от риба, вземете си шнорхел, за да разглеждате. Незнам в Хургада как е, не сме ходили, но ми казаха, че в Шарм ел Шейх е по-хубаво.
Радослав Андонов , 16.10.2012 | 12:58
0 гл.
Били сме и на двете места. Аз силно препоръчвам Шарм ел шейх. Не, че е лошо в Хургада, но все пак Шарм е по-елитен курорт, много по-чист и с европейски вид. Селището има изцяло курортен характер. В центъра, Наама Бей, е пълно с барове, дискотеки, магазини, от които можеш да си купиш алкохолна бира и да си пиеш на някоя пейка край морето. Пешеходната улица е изключително приятна, спокойна и атрактивна. Няма я циганията от Хургада. Всякакви екскурзии можете да си закупите от Шарм включително Луксор, макар да е по-далеч, отколкото от Хургада, но се организира със самолет. Има ги обичайните сафарита, дайвинги, 1001 нощ, също така екскурзия до манастира Св. Екатерина.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин