iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Хургада или Шарм ел шейх да изберем за море в Египет?

16.10.2012 | 09:52, отговорили: 3 , Семеен туризъм, Египет, от Юлия Лазарова
0 гл.
Отговори (3)
Борислава Маркова , 16.10.2012 | 21:55
0 гл.
Наама бей наистина е централния залив на курорта, около който има доста хотели, магазини, барове и ресторанти. Принципно е лудница и прилича на Слънчев бряг, но естествено с ориенталски отенък. Мен честно казано не ме впечатли особено, понеже вече не ме влече такъв тип почивка, но който търси нощен живот и шумотевица вероятно ще му хареса.
Петромимир Павлов , 16.10.2012 | 16:50
0 гл.
За там си вземете водни обувки за влизането в морето, защото е силно наситено с корали, също и гъмжи от риба, вземете си шнорхел, за да разглеждате. Незнам в Хургада как е, не сме ходили, но ми казаха, че в Шарм ел Шейх е по-хубаво.
Радослав Андонов , 16.10.2012 | 12:58
0 гл.
Били сме и на двете места. Аз силно препоръчвам Шарм ел шейх. Не, че е лошо в Хургада, но все пак Шарм е по-елитен курорт, много по-чист и с европейски вид. Селището има изцяло курортен характер. В центъра, Наама Бей, е пълно с барове, дискотеки, магазини, от които можеш да си купиш алкохолна бира и да си пиеш на някоя пейка край морето. Пешеходната улица е изключително приятна, спокойна и атрактивна. Няма я циганията от Хургада. Всякакви екскурзии можете да си закупите от Шарм включително Луксор, макар да е по-далеч, отколкото от Хургада, но се организира със самолет. Има ги обичайните сафарита, дайвинги, 1001 нощ, също така екскурзия до манастира Св. Екатерина.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин