iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Как най-лесно да стигнем до ръкава на Халкидики - Касандра, какви са плажовете, плащат ли се шезлонгите и дали можем да се запишем на някоя екскурзия, докато сме там? Предлагат ли се водни спортове?

05.10.2012 | 17:41, отговорили: 6 , Лято и море, Гърция, от Деян Панев
0 гл.
Отговори (6)
Станимир Климентов , 07.10.2012 | 03:10
0 гл.
Трябва да проучите предварително въпроса за водните спортове, защото те не се предлагат във всички курорти. Освен до другите два ръкава на полуострова, се предлага и еднодневна екскурзия до Waterland - голям аквапарк, който е намира близо до Солун.
Неда Иванова , 06.10.2012 | 19:29
0 гл.
Що се отнася до екскурзиите, организират се целодневни с корабче до другите два ръкава, които включват и обяд. Ако сте отишли организирано - всичко е наред. Ако, обаче, сте отишли самостоятелно, трябва да знаете, че билетите за тези екскурзии се купуват предварително, може и от вечерта за следващия ден. Но билетите не са със запазени места, затова идете малко по-рано от обявения час на екскурзията, ако не искате да изкарате времето си на слънчево място, защото тези корабчета нямат достатъчно покрити пейки за всички пътници. Носете си шапка и крем против изгаряне, защото, докато корабчето се движи, полъхва много приятен вятър, но така се изгаря много лесно. Освен обиколките на Атон и Ситония, една от другите екскурзии, които се предлагат в по-големите курорти, е посещение на пещерата Петралона близо до Солун
Пламен Шуманов , 06.10.2012 | 18:04
0 гл.
На някои места шезлонгите са платени - цената е 6 евро за два шезлонга и чадър. Тези, които са на заведенията, не се плащат, но пък се изисква консумация. Разстоянието между отделните чадъри е достатъчно, за да не се бутат туристите един в друг, а между шезлонгите има малка масичка.Естествено, ако не искате да плащате, може да отидете извън курорта на някой пуст плаж.
Роберт Стоянов , 06.10.2012 | 10:08
0 гл.
През лятото в курорта е доста населено, а е и доста горещо, затова е най-добре да се отиде там през есента. Плажовете не са еднакви навсякъде - някои са само с фин пясък, на други места той е примесен с камъчета. И по дъното на морето около брега доста често е каменисто.
Йорданка Бричева , 06.10.2012 | 08:32
0 гл.
Водата навсякъде е синя и кристално чиста. Трябва да знаете, обаче, че на места по дъното има камъни, под които се крият морски таралежи, затова внимавайте като стъпвате върху тях или си вземете специални аква-обувки. Много рядко има вълни и морето в повечето случаи е гладко като огледало. В тази спокойна вода може да наблюдавате живота на водните обитатели с или без водни очила. Вместо миди по брега има малки цветни камъчета, няма водорасли.
Денис Иванов , 06.10.2012 | 02:00
0 гл.
Касандра е най-западният ръкав на полуострова и, за да се стигне до него ,се минава през Солун или по-точно през околовръстното на Солун, ако не искате чакате няколко часа на светофарите в града. Пътят от Солун до Халкикиди е еднопосочен и прав, първото селище на ръкава е на по-малко от 70 км. Отделните курорти (или по-скоро селца) са разположени на няколко километра едно от друго, затова спокойно можете да обикаляте околностите без да ви омръзне. Ако нямате кола, може да се качите на междуселищния автобус.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин