iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Как се стига до замъка на Дракаула в Бран? Интересно ли е там? Какво е работното време? За колко време може да се обиколи замъкът?

21.07.2012 | 11:50, отговорили: 2 , Друго, Румъния, от Григор Гюдюлев
0 гл.
Отговори (2)
Йордан Драгомиров , 22.07.2012 | 03:14
0 гл.
Замъкът е отворен от 9 до 19 ч., Mисля, че само в понеделник го отварят от 12 ч. В света Влад Цепеш е известен като антихрист, престъпник, кръвожаден изверг и канибал, но във Влашко той е национален герой като Робин Худ. От 1920 до 1947 г. замъкът е бил собственост на Румънското кралско семейство. Използван е за резиденция на кралица Мария (същата, която построява двореца в Балчик). Интериорът е осъвременен и досега обзавеждането от нейното време е запазено.Обиколката в замъка отнема около 1 час.
Нели Самуилова , 21.07.2012 | 19:02
0 гл.
Малкото градче Бран е приблизително колкото нашия Мелник. Намира се на границата на провинциите Трансилвания и Влашко, близо до Брашов. Така че изходният ви пъккт трябва да е именно Брашов. В Бран се намира т.нар. замък на Дракула. Всъщност, няма доказателства, че граф Влад Цепеш е живял там.Някои твърдят, че той е бил затворен за няколко дни в тъмницата на крепостта. През деня замъкът изглежда съвсем нормално, но вечер кулата му се осветява със зелено-жълта светлина и гледката е наистина зловеща.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин