iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Много ми се иска да посетим остров Корфу, но искам да знам, освен плажове и море, има ли и интересни забележителности, които могат да се посетят там или наоколо? Кой път е най-удобен с кола?

16.08.2012 | 16:02, отговорили: 5 , Лято и море, Гърция, от Тонка Кутлина
0 гл.
Отговори (5)
Неда Дзхамбазова , 18.08.2012 | 00:34
0 гл.
В Корфу може да посетите двореца Ахилион, Канони - малък полуостров на юг от столицата Керкира. В самата Керкира разгледайте площад Еспланада - казват, че е най-големият площад на Балканите. След това вижте галерията с арките Листон - едно от най-романтичните кътчета на града. Трябва да видите и Старата крепост, двореца Св. Св. Георги и Михаил, където днес се помещава Музеят на азиатското изкуство, както и църквата Св. Спиридон, който е закрилник на града. Можете да си направите и разходка с корабче в залива на Корфу.
Цвятко Терзийски , 17.08.2012 | 18:37
0 гл.
Задължително посетете симпатичното градче Сидари. Там се намира т. нар. Канал на любовта. Говори се,че ако целунте любимия човек на това място, ще бъдете завинаги заедно. Много приятно място.
Юлиан Гюдюлев , 17.08.2012 | 12:06
0 гл.
Естествено, не е нужно само да се излежавате на плажа. Можете, например, да си направите целодневна екскурзия до Палеокастрица - един от най-оживените и красиви курорти на острова. Там може да видите едноименния манастир, шедьовър на гръцката религиозна архитектура. Също така може да се разходите с лодка до пещерите на Палеокастрица.
Деян Кюстелов , 17.08.2012 | 07:46
0 гл.
Най-добре е да минете през Дупница, Благоевград, Сандански по маршрут Кулата - Игуменица. До самия остров се стига с ферибот. Това е най-посещаваният гръцки остров, известен с пясъчните си плажове, византийски храмове и екзотична растителност.
Анастасия Кръстева , 16.08.2012 | 23:56
0 гл.
Уникалното на този остров е това, че той е обграден от три морета - на запад Йонийско, на север Адриатическо, а на юг - Средиземно. Именно заради това свое местоположение островът притежава уникален, благодатен климат.Корфу има богата история, за него през вековете са се водели непрекъснати борби. Той е владян от римляните,от Византия, от Венеция, от Неапол, от Франция, Австрия и Русия (тогава в съюз с Турция), както и от Англия. През 1864 г. Англия отстъпва доброволно острова на Гърция.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин