iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Наричат гръцкия остров Лимнос божествен. Как най-лесно се стига дотам и какви забележителности могат да се резгледат на острова, ако има такива?

23.08.2012 | 19:14, отговорили: 6 , Лято и море, Гърция, от Пенка Маркова
0 гл.
Отговори (6)
Кремена Костова , 25.08.2012 | 00:43
0 гл.
Лимнос не е сред най-известните по света гръцки острови, като Корфу, Миконос и Родос, защото туризмът започва да се развива там през последните 20-30 години. Това, обаче, донякъде се е превърнало в предимство, тъй като островът е запазил облика си и вече става една от предпочитаните туристически дестинации. Остров Лимнос, с красивите си плажове, простиращи се на дължина от 280 км, е място с необикновена природна красота, изключително биологично разнообразие и богати на растителни и животински видове влажни зони.
Радослав Митев , 24.08.2012 | 21:49
0 гл.
В северозападната част на остров Лимнос се намира място, което е наречено Местната Сахара. Дебелите пясъци, както местните са ги нарекли, са странно явление от дюни, намиращи се сред хълмовете на площ от 70 дка. Около езерата Хортаролимни и Алики се намират един от най-големите естествени солници в Гърция.
Петромимир Пенев , 24.08.2012 | 20:41
1 гл.
В селището Портяну има етнографски музей. Там ще може да видите експонати от ежедневието на островитяните и много предмети от народния бит и творчество.На острова има и Музей на морската традиция и добива на морски гъби. С миналото на острова ще се срещате на всяка крачка. В археологическия обект Ифестия е разкрит храм, посветен на Великата богиня Лимнос. В столицата на острова, Мирина, пък е открит храм на Артемида. Ще видите и останки от крепостните стени.
Юлия Колева , 24.08.2012 | 17:39
0 гл.
На остров Лимнос може да видите интересни находки в повечето археологически обекти. А те са много - Полиохни, Кавирион, Ифестия, храма на Артемида, праисторическия град Мирина, а също така и неокласическата сграда на Археологическия музей на Лимнос. На острова има и Църковен музей на Митрополия Лимнос. Там са събрани безценни артефакти и традиционни църковни произведения на изкуството.
Михаил Христов , 24.08.2012 | 09:55
1 гл.
От София до Кавала с автомобил през Кулата и град Серес се стига за 4 часа и половина. А оттам разстоянието с ферибота до острова се изминава също за толкова време. От Солун до Лимнос пътуването е 7 часа с ферибот. От Атина или Солун пътят със самолет е някъде около 30-40 минути. Цените на билетите от Кавала с ферибот за един човек е 17 евро, а за колите - зависи от дължината на автомобила - под 4.25 м - 51 евро, а над 4.5 - 62 евро. През лятото от Кавала до Лимнос има почти всеки ден ферибот, а от Солун 2 или 3 пъти седмично.
Борислава Герговска , 24.08.2012 | 03:10
0 гл.
Прекрасен остров, наистина. Намира се в североизточната част на Егейско море, на юг от островите Тасос и Самотраки, югоизточно от Атон, северозападно от о-в Лесбос и на запад от пролива Дарданели. До острова може да се стигне с ферибот от Кавала. Това е най-лесният и удобен начин, особено ако сте с кола.Може да се стигне и с ферибот от Солун, но фериботи оттам за Лимнос има по-рядко, а и пътуването е по-дълго. До острова може да стигнете и със самолет от Солун или Атина.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин