iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!
Необходима ли е Зелена карта за република Сърбия?
Дайте ми по - удобен и пълен маршрут до Власинското езеро и интересни забележителности по пътя!
Благодаря!
14.10.2013 | 11:50, отговорили: 4 , Друго, Сърбия, от krum georgiev
6 гл.
Отговори (4)
Iva Belokapova, 21.10.2013 | 18:24
2 гл.
И ние ходихме наскоро до Власинското - не се налага зелена карта
Ivelina, 17.10.2013 | 21:05
1 гл.
Да, за Сърбия е необходима зелена карта, защото Сърбия не е в ЕС. Така че, ако успеете да влезете в тази страна без зелена карта (и не ви накарат да си я купите на границата им на техни цени :) пътувате на своя отговорност. Съответно за Гърция и Румъния "зелена" застраховка не ви трябва, защото са в ЕС. Но ако пътувате за Сърбия, Македония или Турция например, добре е да се обадите на застрахователя, от когото сте си купили гражданската отговорност, и да им поискате да ви издадат "зелена карта" - в зависимост от застрахователя ви ще бъде или безплатна, или ще струва около десетина лева. На добър път! :)
Ivan Grigorov, 17.10.2013 | 16:29
1 гл.
Здравей, Имаш добри съвети от г-жа Пейчева! Относно зелента карта по принцип в Европейския съюз застраховката гражданска отговорност е валидна за целия ЕС, НО българските застрахователи изключват това покритие, обаче това го разбираш, когато стане нужда да ползваш застраховката в чужбина. Аз използвам зелена карта за всички съседни държави, без значение дали са в ЕС - Гърция, Румъния, Сърбия, Черна гора и т.н.
Nina Peicheva, 14.10.2013 | 14:17
5 гл.
Привет! Според мен най-удобно е да се мине през Трън и граничен пункт Стрезимировци. Там няма опашки, няма трафик, проверката става за минутка. После се кара по много красив път със завои, минава се през гора, изкачва се високо и после се спуска в ниското. Когато видите табела, която сочи, че отбивката за Църна трава (Crna Trava) е вдясно, хващате тази отбивка и ще се окажете на панорамен път, който се вие покрай бреговете на еззерото. По пътя няма забележителности. От двете страни има заведения и къщи за гости, край самото езеро има много хубави места за пикник - просто ги виждаш, отбиваш и спираш. Зелена карта не е нужна от около година - само ако колата не се води на името на шофьора, носете пълномощно - не го искат всеки път, но по-добре да го имате. Дано съм била полезна
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин