iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Препоръчайте ми хубава винарска изба в Източни Родопи!

06.11.2012 | 20:29, отговорили: 3 , Кулинарен туризъм, България, от Симеон Терзийски
0 гл.
Отговори (3)
ЛаМаринка Винена, 08.11.2012 | 16:46
0 гл.
Изба Кастра Рубра - любимото ми място! Това е новата изба на Телиш. Намира се в село Коларово, Харманлийско. Изключителна изба както в архитектурен план, така и в технологично отношение. Името й означава Червена крепост в превод от латински, като наблизо разкритите останки от ранновизантийска крепост. А за големите запалянковци на света на виното е нужно да спомена само, че Мишел Ролан сътворява първото вино на избата, естествено наречено Castra Rubra. Има възможност за дегустация в избата, нужно е само да се обадите предварително, за да предупредите, че ще им гостувате.
Даниела Кръстева , 07.11.2012 | 07:10
1 гл.
Изба с. Мезек! Всичко се извършва ръчно по производството и правят страхотно вино. Организират и групови, и индивидуални дегустации. Работят всеки ден без изключение и не е изобщо скъпо, а е много интересно, защото освен да опиташ виното ти разказват и за историята на региона. Иначе в дегустацията са включени 5 вина с домашно приготвени мезета и всичко това за 5 лв!
Юлиан Илиев , 06.11.2012 | 22:59
1 гл.
Аз много харесвам виното на изба Ямантиеви в Ивайловград, едно от най-хубавите вина според мен. Избата е награждавана многократно и определено си заслужава. Последно бяха в процес на изграждане на специално помещение за дегустация, не знам докъде са стигнали.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин