iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Ще отскочим за седмица в Ситония - Халкидики?Как да стигнем до там и какви забележителности можем да посетим там, освен да се излежаваме на плажа?

16.08.2012 | 16:44, отговорили: 3 , Лято и море, Гърция, от Евгения Русева
0 гл.
Отговори (3)
Денис Манчев , 17.08.2012 | 10:23
0 гл.
Неос Мармарас е най-голямото курортно село на Ситония с много активен нощен живот, а едно от най-големите естествени пристанища в Гърция е Порто Куфо. Ако сте фен на гмуркането, идете в Калимици. Сикия пък е най-доброто място, за да похапнете прясна риба и морски дарове. Със сигурност няма да скучаете в Ситония.
Димитър Пантов , 17.08.2012 | 04:25
0 гл.
Ситония е най-красивата част на Халкидики и перфектното място за една незабравима ваканция.На този ръкав на полуострова почти във всяко населено място има какво да се види и си заслужава да се посети. В Метаморфози ще видите руините на древния Олинтос. Партенонас е историческо селище в планините, а Торони пък е древно пристанище с археологически останки. Както със сигурност знаете, Халкидики се намира с област Македония, така че в Агиос Николаос може да видите традиционна македонска архитектура. Във Вурвуру пък може да наемете лодка и да видите остров Диапорос, а от Ормос Панагияс се правят круизи до Атон, както и други екскурзии с лодка.
Ана Кутлина , 16.08.2012 | 23:08
0 гл.
От България до Ситония се стига много лесно с кола или автобус. Разбира се, може да летите и със самолет до Солун, а после да вземате автобус или кола под наем до Ситония. Както ви е най-удобно. До Солун летят и нискотарифните авиокомпании.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин